VIDEO: / Utučeni napadač se 'slomio' i plakao, a Boban mu stavio 'sol na ranu'

U sklopu 23. kola prve talijanske nogometne lige Clarence Seedorf upisao je prvi ligaški poraz kao trener klub za koji je nekoć igrao. Milan je na gostovanju kod Napolija poražen s 3-1.

9.2.2014.
10:47
VOYO logo

Nakon uvodnih 10 minuta utakmice nije izgledalo kao da bi Napoli u konačnici mogao do sva tri boda. Naime, osam je minuta trebalo novom igraču Milana, Adelu Taarabtu, da pokaže koliko dobar može biti kada je koncentriran isključivo na nogomet.

Marokanac je povukao loptu nekih 20-ak metara, a onda plasiranim udarcem, netom prije kaznenog prostora, sjajno naciljao donji lijevi kut gola Pepea Reine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radost gostiju trajala je samo tri minute, jer je Gökhan Inler pravom majstorijom poravnao na 1-1. Švicarac je s ruba kaznenog prostora idealno lob udarcem naciljao iznad vratara Cristiana Abbiatija i pogodio. Rezultat se nije mijenjao sve do 56. minute, a onda je Inler idealnom dugom loptom poslužio Gonzala Higuaina na petercu, a Argentinac je glavom samo sproveo loptu u gostujuću mrežu za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno rješenje susreta stiglo je u 82. minuti kada je Marek Hamšik najprije idealno gurnuo loptu u kazneni prostor između dvojice braniče za Josea Callejona, a Španjolac je potom nesebično proigrao Higuaina na petercu, kojem ponovno nije bilo teško samo sprovesti loptu u gol.

http://videa.hu/player?v=4LdIx2dxo0HHClPA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seedorf je u 73. minuti Marija Balotellija izvadio iz igre, a napadač Milana se na klupi slomio.

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban još je jednom u komentaru za talijanski Sky bio iznimno kritičan prema svome nekadašnjem klubu Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam potpuno konfuznu momčad na terenu, momčad koja nije razumjela ništa. Pogreške su tu već neko vrijeme dok Seedorf pokušava razviti igru, ali jedina dobra stvar u ovoj utakmici je bio Taarabtov debi", rekao je Boban pa nastavio.

"Milan je pod pritiskom i teško mu ide. Imate Balotellija koji se ne kreće, Robinha koji nema konstantu i Taarabta koji je tek došao. Po mome mišljenju, treći centralni veznjak je ključan za ovu momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se nakon toga Boban još jednom osvrnuo na Marija Balotellija koji je pustio suzu nakon što je zamijenjen u drugom poluvremenu.

"Balotelli mi nikad nije ostavio dojam da je prvak. Njegov nogomet ne čini razliku. Ni Inter ni Manchester City nisu s njim napravili velike stvari. Mario nije među istinskim šampionima. Potencijalno je jak, ali graditi momčad oko njega bi bio rizik."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiorentina- Atalanta 2-0 (Iličić 16, Wolski 86)

Udinese – Chievo 3-0 (Di Natale 56, Fernandes 74, Agyemang-Badu 86)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli – Milan 3-1 (Inler 11, Higuain 56, 82 / Taarabt 8)

Torino - Bologna 1-2 (Immobile 5 / Cristaldo 11, 24)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hellas Verona - Juventus 2-2 (Toni 52, Taleb 90+4 / Tevez 4, 21)

Lazio - Roma 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livorno - Genoa 0-1 (Antonelli 10)

Parma - Catania 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sampdoria - Cagliari 1-0 (Gastaldello 11)

Inter - Sassuolo (kasnije)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Juventus 60, 2. Roma 51 (-1), 3. Napoli 47, 4. Fiorentina 44, 5. Hellas Verona 36...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo