NEVJEROJATNO / Sve je bilo spremno za neviđeno slavlje, a onda je Napoli ogromnim kiksom propustio osigurati naslov prvaka Italije

Image
Foto: Profimedia
30.4.2023.
17:03
Profimedia
VOYO logo

Proslava osvajanja naslova prvaka Italije nogometaša Napolija odgođena je za barem tri dana nakon što su u susretu 32. kola na svom stadionu protiv lokalnog rivala Salernitane odigrali 1-1 (1-1).

Image
OVO ČEKAJU DESETLJEĆIMA /

Nebo se plavi, bijeli se Napulj grad: Fešta na ulicama počela je već prije utakmice

Image
OVO ČEKAJU DESETLJEĆIMA /

Nebo se plavi, bijeli se Napulj grad: Fešta na ulicama počela je već prije utakmice

Nakon 1-3 poraza Lazija na gostovanju kod Intera ranije u nedjelju Napoliju je za teoretsko osiguranje trećeg naslova prvaka Italije, a prvog nakon 1990. godine, bila potrebna pobjeda protiv Salernitane na svom Diegu Maradoni. Kada je Olivera u 62. minuti bio najviši u skoku i glavom zabio za 1-0 činilo se kako će se upravo to i dogoditi te kako će Napoli osigurati "scudetto" šest kola prije kraja. No, u 84. minuti Dia je prihvatio loptu na desnom krilu, prevario Osimhena i zatim snažnim i preciznim udarcem iskosa svladao Mereta za konačnih 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Napoli sada ima 79 bodova, 18 više od drugog Lazija pa mu je do kraja prvenstva za teoretsko osiguranje naslova potreban samo jedan bod iz šest utakmica ili da Lazio ne pobijedi u svih preostalih šest dvoboja. Salernitana je, pak, 14. sa 34 bodova, sedam više od 18. Spezije koja se nalazi u zoni ispadanja.

Domagoj Bradarić je igrao za Salernitanu do 68. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio je ranije u nedjelju poveo protiv Intera golom Felipea Andersona u 30. minuti, ali u nastavku je Inter preokrenuo s dva gola Lautara Martineza (77, 90) i jednim Gosensa (83). Marcelo Brozović je odigrao svih 90 minuta za Inter. 

Ovom pobjedom Inter je skočio na četvrto mjesto sa 57 bodova, koliko imaju i peti Milan te šesta Roma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka na Laziju

Sljedeća prilika za konačno rješenje pitanja prvaka u Italiji tako će biti u srijedu kada će Lazio ugostiti Sassuolo.

Ako Lazio u toj utakmici ne pobijedi onda će Napoli biti prvak. Ako Lazio i pobijedi, Napoli će u četvrtak imati priliku proslaviti naslov u Udinama ako ne izgubi od domaćeg Udinesea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo