NAKON ZASTRAŠUJUĆIH SCENA U MARSEILLEU: / UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Rusa

Image
Foto: AFP, LEON NEAL
12.6.2016.
14:02
AFP, LEON NEAL
VOYO logo

UEFA-ina Disciplinska komisija objavila je da će do utorka, prije sljedeće utakmice ruske reprezentacije na Europskom prvenstvu protiv Slovačke u Lilleu, donijeti i objaviti svoju odluku.

Divljali i prije četiri godine

Fotografije i snimke s utakmice pokazuju kako su ruski navijači nakon izjednačujućeg pogotka Berezuckog u sučevoj nadoknadi subotnje utakmice protiv Engleske (1-1) upali na sektor s engleskim navijačima i počeli ih napadati, što je uzrokovalo bijeg većine po tribinama stadiona Velodrome u Marseilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski nogometni savez je na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini zbog divljanja navijača bio kažnjen novčano, a prijetilo im je i potencijalno oduzimanje šest bodova na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, no do toga ipak nije došlo. Ruski ministar sporta Vitalij Mutko složio se s UEFA-inim pokretanjem disciplinskog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ispravan potez. Bilo je paljenja baklji, ispaljivanja raketa iz signalnih pištolja, bilo je sukoba na tribinama i potrebno je to riješiti. Navijanje je bilo sjajno, ali među navijačima je bilo onih koji nisu bili tamo zbog nogometa", izjavio je Mutko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo