NEVJEROJATNA SITUACIJA / Skandal u Sevilli, nakon Superkupa Španjolac prozvan izdajnikom: 'Da sam znao što će napraviti...'

Image
Foto: Profimedia

Manchester City je nakon drame osvojio prvi europski trofej sezone, ali nakon utakmice svi pričaju o jednoj stvari

17.8.2023.
11:45
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Manchester Citya osvojili su europski Superkup pobijedivši u Pireju boljim izvođenjem jedanaesteraca Sevilu s 6-5 (1-1), dok su cijelu utakmicu odigrala čak trojica hrvatskih igrača.

Image
ZABIO SVOJ PENAL /

Rakitić neutješan nakon poraza: 'Mi bismo od sreće 'zapalili stadion' da smo pobijedili'

Image
ZABIO SVOJ PENAL /

Rakitić neutješan nakon poraza: 'Mi bismo od sreće 'zapalili stadion' da smo pobijedili'

Marokanac Youseff en-Nesyri doveo je Sevillu u vodstvo u 25. minuti kada je nadvisio Joška Gvardiola i glavom zatresao mrežu. Izjenačio je Cole Palmer u 63. minuti, također glavom nakon dodavanja Rodrija. Bila je to ravnopravna utakmica u kojoj je čak i bolje šanse imala španjolska momčad, no En Nesyrija je dvaput u situaciji jedan-na-jedan zaustavljao vratar Ederson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspucavanju penala Ivan Rakitić je pogodio za Andalužane, a Mateo Kovačić za City, dok je Englezima trofej donio Srbin Nemanja Gudelj, koji je pogodio gredu.

Međutim, Gudelj, koji je promašio odlučujući penal, njega uopće nije trebao ni pucati! Nakon utakmice trener Seville José Luis Mendilibar otkrio je nevjerojatnu stvar - umjesto Gudelja peti penal trebao je pucati Suso koji je zbog toga i ušao u igru u posljednjim minutama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Španjolac je odbio pucati jedanaesterac! "Pogriješio sam što sam izveo Lamelu iz igre. Da je on ostao na terenu sigurno bi pristao izvesti penal. Mislio sam da će svježina pomoći igračima koji su ušli da bez problema pucaju penal, ali sam se prevario. Da sam znao što će napraviti nikada ga ne bih uveo u igru", rekao je Mendilibar.

Španjolski mediji pišu kako je Sevilla već počela tražiti potencijalnog kupca za krilnog napadača jer ne žele takvog igrača u svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo