NAKON POVIJESNE ODLUKE: / Brexit bi mogao napraviti probleme i Real Madridu

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Odluka građana Velike Britanije o izlasku iz Europske unije imat će posljedice i na sport, a na jednu je vrlo brzo upozorio španjolski dnevnli list AS.

24.6.2016.
10:30
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

Jedna od najvećih Realovih zvijezda Gareth Bale će, kad se provede odluka o izlasku Velike Britanije, ispasti iz kvote domaćih igrača u kojoj se nalaze svi koji dolaze iz zemalja Europske unije. U španjolskoj Primeri trenutno vrijedi pravilo o tri stranca po klubu i Velšanin će uskoro upasti u tu kvotu.

Real već ima tri stranca

Naravno, izlazak Velike Britanije iz EU se neće dogoditi preko noći, ali u Realu dugoročno računaju na Balea i uskoro mu namjeravaju ponuditi produljenje ugovora do 2023. godine, tako da će se morati uočiti i s ovim problemom. U kvoti stranaca su trenutno James Rodriguez, Danilo i Casemiro i jednog od njih će se Kraljevski klub morati riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon trijumfa Brexita budućnost britanskih radnika, pa tako i sportaša, koji žive i rade u zemljama Europske unije nije posve jasna i to će svakako biti jedna od točaka pregovora Londona i Bruxellesa idućih mjeseci. Dakako, nameće se i pitanje što će biti sa sportašima iz zemalja Unije koji u ovom trenutku igraju za britanske klubove, odnosno kakav će biti njihov status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo