SLUŽBENO PRIOPĆENJE

NAKON DEGUTANTNOG TRANSPARENTA U PIREJU: Grci poslali snažnu poruku ‘prijateljskom narodu BiH’

Grčki nogometni savez ispričao se nakon sramotnih događaja na utakmici protiv Bosne i Hercegovine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Utakmica u Pireju okončana je rezultatom 1-1, ali je ostala u sjeni degutantne poruke domaćih navijača koji su, vjerojatno u suradnji sa srpskim huliganima, istaknuli transparent na kojem je pisalo ‘Nož, žica, Srebrenica’. Ismijavanje genocida u Srebrenici osudio je cijeli svijet, a u ponedjeljak se snažnom porukom oglasio i Grčki nogometni savez.

SKANDAL! U Pireju osvanula degutantna poruka, Grci za nju okrivili Srbe, a BiH je u šoku: ‘Ovo je morbidno’

‘Duboko žalimo’

“Grčki nogometni savez duboko žali zbog transparenata na tribinama na utakmici protiv Bosne i Hercegovine. Takvo ponašanje je nedopustivo i nije u duhu fair-playa i grčke gostoljubivosti. Ovi transparenti su djelo pojedinaca i ne odražavaju mišljenje grčkih navijača. Osjećamo obvezu da se ispričamo zbog ponašanja navijača reprezentaciji BiH i prijateljskom narodu ove zemlje”, stoji u priopćenju.

Na službenoj Facebook stranici Grčkog nogometnog saveza osvanula je i fotografija na kojoj su Grci jasno dali do znanja što bi nogomet trebao biti, odnosno čega bi trebao biti lišen.

Povratak na Net.hr