SKANDAL! U Pireju osvanula degutantna poruka, Grci za nju okrivili Srbe, a BiH je u šoku: / 'Ovo je morbidno'

Image
Foto: AFP, ELVIS BARUKCIC
Image
Foto: AFP, ELVIS BARUKCIC

Na utakmici 4 kola kvalifikacija između Grčke i Bosne i Hercegovine u Pireju (1-1) dogodio se skandal koji je uzburkao duhove u susjedstvu.

14.11.2016.
10:46
AFP, ELVIS BARUKCIC
VOYO logo

Naime, na tribini gdje su bili smješteni domaći navijači osvanula je poruka: 'Nož, žica, Srebrenica', a kasnije kao vidnu provokacija i zastava Srbije. Bolji poznavatelji navijačke scene govore kako su za tu sramotnu poruku odgovorni navijači Crvene zvezde Delije, koji su u bratskim odnosima s pristalicama Olympiakosa Gate 7, na čijem se stadionu i igrala ova utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grčke stižu poruke ogorčenosti

Dan nakon utakmice iz Grčke stižu poruke ogorčenosti, Grci se ograđuju od tog incidenta. Pa tako portal Gazzeta.gr ističe da su vinvnici toga navijači iz Srbije i da takvo provociranje nema nikakve veze s njima, a potez su nazvali sramotnim. U obranu domaćih navijača je stao i veznjak Andreas Samaris. On je za probleme na utakmici okrivio navijače iz BiH koje je optužio za provokacije.

"Bila je ovo teška utakmica i na kraju je remi pozitivan rezultat za nas. Bili smo motivirani za ovaj dvoboj, a razlog za to dali su nam navijači spomenute reprezentacije sa svojim ponašanjem. Čini mi se da su oni stigli ovdje u Pirej da prave probleme, a ne da navijaju za svoju reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši navijači to nikada ne rade," izjavio je nakon utakmice Samaris i sam sebi skočio u usta jer su za vrijeme dvoboja grčki navijači imali okršaje s bosankohercegovačkim. Jednu su baklju bačenu na njih od strane BHFanaticosa vratili u gostujući sektor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina šokirana ponašanjem na stadionu Georgios Karaiskakis

Bosanskohercegovački mediji puno su pozornosti posvetili ovom incidentu. Pa tako Klix.ba piše:

"Navijači nogometne reprezentacije Grčke tokom utakmice sa BiH podigli su nakratko transparent na kojem je pisalo 'Nož, žica, Srebrenica' na stadionu 'Georgios Karaiskakis', što je izazvalo ogorčenje naših navijača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni avaz izvještava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morbidne provokacije: Navijači BiH pobjesnili zbog ovog transparenta Grka. Grčki navijači su provocirali na razne načine pa su i ovim transparentom i paljenjem zastave poslali poruku bh navijačima, ali i cijeloj BiH".

Oslobođenje u svojem tekstu o o ovom događaju ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skandalozno: Transparent 'Nož, žica, Srebrenica' na stadionu u Ateni".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo