predsjednik nije zadovoljan / Najpoznatija sportska simulacija na svijetu bez svjetskih doprvaka?! Razlog svemu – Davor Šuker

Image
Foto: AP Images

Od 2012. godine u FIFA-i nema Hrvatske, a tradicija se nastavila i u najnovijem izdanju, iako smo svjetski doprvaci

2.11.2018.
11:18
AP Images
VOYO logo

FIFA 2019 prije mjesec dana izišla je na tržište, a ljubitelji popularne igrice sigurno su primjetili da ni ove godine, kao ni proteklih nekoliko, u izboru reprezentacija ponovno nema Hrvatske. 

To je još više došlo do izražaja jer su Vatreni u ovom trenutku svjetski doprvaci, finalisti proteklog svjetskog prvenstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog je prilično jednostavan, a on se zove – novac. Još od 2012. godine Hrvatske nema u najpopularnijoj sportskoj simulaciji na svijetu, a tradicija se nastavila i ove godine. 

EA Sports se jednostavno nije mogao dogovoriti s Hrvatskim nogometnim savezom, a Hrvatske neće biti u igrici sve dok EA ne odluči odriješiti kesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi svoju reprezentaciju, koja je srebrna na SP-u, vrednujemo više nego što je EA to napravio sa svojom ponudom. Nastavit ćemo štititi imidž i vrijednost momčadi i igrača. Razumijemo da su navijači razočarani i nadamo se da će se problem riješiti u budućnosti", objasnio je u razgovoru za Eurogamer glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Iako nije poznato koliko je ove godine EA ponudio HNS-u za prava, navodno je u izdanju iz 2011. godine, kada je i prekinuta suradnja, bila riječ o 100 tisuća eura, a Davor Šuker je takvu ponudu bez razmišljanja odbio, otkriva Goal.com. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo