NAJLUĐI UGOVOR: / Nijemci se smiju zbog čudne klauzule kod Olićeva transfera

Za hrvatskog nogometnog veterana Ivicu Olića ova će subota biti posebna. U dresu HSV-a će u 28. kolu njemačke Bundeslige zaigrati protiv prijatelja s kojima je još donedavno dijelio svlačionicu.

11.4.2015.
13:37
VOYO logo

Olić je, podsjetimo, u siječnju ove godine napustio Wolfsburg za koji je igrao dvije i pol godine i vratio se u HSV čiji je član bio od 2007. do 2009. Svojevoljno je 35-godišnji napadač odustao od borbe za Ligu prvaka i odlučio pomoći Hamburžanima koji nastoje izbjeći ispadanje u drugu ligu.

Ono što, međutim, nije bilo poznato, otkrio je u subotu njemački dnevnik Bild. Olić, naime, u ugovoru ima klauzulu prema kojoj će HSV morati platiti Wolfsburgu dodatnih 100.000 eura ako hrvatski reprezentativac zaigra protiv donedavnog kluba. Bild takav ugovor naziva 'najluđim u Bundesligi', a sada ostaje za vidjeti što će napraviti HSV. Za očekivati je, ipak, da će Olić zaigrati jer Hamburžanima gori pod petama i treba im pomoć iskusnog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je ovakav ugovor uopće legalan, veliko je pitanje. Naime, prošle je sezone Chelsea na sličan način pokušao izvući novac od Atletico Madrida kojem je posudio golmana Thibauta Courtoisa. Tražili su Londončani da im Atletico, ukoliko Courtois zaigra protiv njih u Ligi prvaka, plati tri milijuna eura po nastupu, ali UEFA je poništila spornu klauzulu, pa je Belgijanac slobodno stao između vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo