Lipanjska tragedija / Najlošiji reprezentativni ciklus za tri nogometne velesile: Samo jedna pobjeda u čak 12 utakmica

Image
Foto: profimedia

Jasno da su te reprezentacije silno kombinirale i isprobavale razne taktike unutar igračkog kadra tijekom lipnja, no činile su to i ostale reprezentacije.

15.6.2022.
9:39
profimedia
VOYO logo

Svjetski prvak Francuska te finalisti s posljednjeg Europskog prvenstva, nogometaši Italije i Engleske, imaju zajedno samo jednu pobjedu nakon četiri odigrana kola nove sezone Lige nacija.

Image
RAZOČARANI SU /

Engleski izbornik nakon najtežeg poraza u povijesti: 'Očito nisam uspio'

Image
RAZOČARANI SU /

Engleski izbornik nakon najtežeg poraza u povijesti: 'Očito nisam uspio'

Te tri ugledne reprezentacije definitivno su najveće razočarenje dosadašnjeg dijela elitne Lige nacija, a tu jedinu pobjedu ostvarila je Italija na domaćem terenu protiv Mađarske od 2-1, a upravo su mađarski nogometaši dosadašnja senzacija jer vode u skupini gdje im društvo čine Njemačka, Italija i Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno aktualni svjetski prvaci i finalisti sa zadnjeg Eura imaju pobjedu, šest remija i pet poraza. Jasno da su te reprezentacije silno kombinirale i isprobavale razne taktike unutar igračkog kadra tijekom lipnja, no činile su to i ostale reprezentacije.

Jedan pogodak i to iz penala

Porazno je nadalje što su u elitnoj ligi samo Francuska, Engleska te još jedino Wales bez pobjede nakon četiri kola. Također, Engleska je u 360 minuta postigla samo jedan pogodak i to Harry Kane iz dvojbenog jedanaesterca protiv Njemačke, što Engleze čini uvjerljivo najslabijom napadačkom reprezentacijom elitne Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loše su te tri momčadi obavljale posao do posljednjeg kola, a tada je sve još dobilo ružniju notu po njih. Francuska je prvi put u povijesti izgubila utakmicu od Hrvatske, a jedne od najgorih poraza u povijesti pretrpjeli su Engleska (doma 0-4 protiv Mađarske) i Italije (2-5 kod Njemačke). S tim da su Talijani do 78. minute gubili 0-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo