Fantastična vijest za Marija Mandžukića!

Dan prije velikog finala Lige prvaka u Londonu, i Bayern i Borussija održali su treninge na Wembleyu.

24.5.2013.
20:58
VOYO logo

Na posljednjem treninu prije utakmice, potvrdilo se ono što smo i očekivali. Mario Mandžukić bit će u prvom sastavu Bayerna u velikom finalu. Trener Bayerna Jupp Heynckes podijelio je igrače u dvije momčadi, a Mandžukić je bio uz prvotimce, dok je njegov glavni konkurent Mario Gomez igrao u rezervnoj postavi, prenosi Večernji list.

U prvoj postavi bili su još i Lahm, Dante, Schweinsteiger, Robben, Ribery, Müller..., a Mandžo je i na treningu zabio, i to glavom. Na službenoj presici nije bilo Mandžukića, ali pojavio se sasvim opravdano Thomas Müller, koji će u subotu (također od prve minute) igrati svoje treće finale Lige prvaka u zadnje tri godine (2010, 2012), iako je još mladac od 23 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga pitali brinu li u Bayernu zbog neefikasnosti koju je momčad iskazala u zadnja dva finala.

'Nitko od nas se nije prepao zbog toga. U prošlogodišnjem finalu smo imali problema s realizacijom, nismo iskoristili svoje prilike, međutim bili smo zadovoljni kako smo odigrali. Moramo jednostavno biti ubojitiji pred golom kako bi osvojili naslov", dao je 23-godišnji napadač Bayerna recept za slavlje u velikom finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/37AO2zZVffk Zadnji okršaj u prvenstvu završio je 1:1

Bayern je u zadnje tri godine dvaput izgubio u finalu, 2010. je s našim Ivicom Olićem izgubio u Madridu protiv Intera (0:2), a lani na svojoj Allianz Areni u srazu protiv Chelseaja (na penale). Bayern je bio favorit u tom finalu, čak je i poveo pred kraj utakmice upravo pogotkom Müllera u 83. minuti, ali londonski klub je preko Drogbe izjednačio u 88. minuti. U ruletu jedanaesteraca promašili su Olić i Schweinstanger i naslov je pripao Chelseaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li treća za Bayern sreća, gotovo je nemoguće prognozirati s obzirom na snagu i nepredvidljivost Borussije. Bayern je ove sezone igrao četiri puta protiv momčadi iz Dortmunda. U Superkupu je slavio 2:1, u četvrtfinalu DFP Pokala 1:0, a dva prvenstvena dvoboja završila su remijem (1:1). Međutim, kada bi se gledali njihovi međusobni okršaji u zadnje tri godine, Borussija je od devet utakmica slavila čak pet puta, a Bayern dvaput, uz dva remija.

Ima li Bayern posebnih slabosti kad je upitanju momčad iz Borussije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam imamo li koju slabost. Nismo ove sezone odigrali puno utakmica u kojima nismo zabili nijedan gol, imam jako dobar osjećaj prije finala, pa neka Borussija da odgovor na pitanje koliko smo jaki".

Traju posljednje pripreme za veliki subotnji finale Lige prvaka. Na travnjaku mitskog Wembley stadiona u Londonu o novom prvaku će odlučivati Bayern i Borussia Dortmund. Bayernu je to drugi uzastopni finale, kao i treći u posljednje četiri godine. No, prethodna dva finala Bavarci su izgubili - prvo od Intera, pa prošle godine od Chelseaja makar su tu utakmicu odigrali na svojoj Allianz Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle subote sam vodio Bayern posljednji put u prvenstvu. Nadam da ću ove subote europsko natjecanje s klubom zaključiti na pobjednički način. Vjerujem u naslov", rekao je trener Bayerna Jupp Heynckes i dodao:

"Uvijek sam znao za što je ova momčad sposobna. Uvijek sam govorio da smo sposobni osvojiti Ligu prvaka. I dalje tako mislim i iza toga stojim. Tako sam govorio i prije Juventusa i prije Barcelone, kada definitivno nismo bili u poziciji favorita. Mi smo jaka momčad i ako budemo pravi onda ćemo u subotu pobijediti, iako izuzetno cijenim nogometno znanje našeg sutrašenjeg suparnika", zaključio je Heynckes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo