NAJBOLJI OD NAJBOLJIH

NAJBOLJI NOGOMETAŠ 2017. IMA PORUKU ZA MESSIJA: Ronaldo je na krovu svijeta i tu želi i ostati

Cristiano Ronaldo je novi/stari najbolji nogometaš svijeta

Osvajač Zlatne lopte za 2017. godinu, napadač madridskog Reala i portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo u četvrtak se brojkom ovih nagrada izjednačio sa svojim dugogodišnjim rivalom Lionelom Messijem, sada drugoplasiranim u poretku u kojem je Luka Modrić zauzeo peto mjesto. Portugalski i argentinski genijalci imaju ih po pet svaki.

RONALDO JE NAJBOLJI NOGOMETAŠ 2017.: Portugalski as primio petu Zlatnu loptu i izjednačio se s Messijem

Njihova dominacija u nogometnom svijetu je takva da u posljednjih deset godina izmjenjuju nagradu i ne dopuštaju nikome drugome da stavi ruke na nju. Rivalstvo koje traje dugo, nada se Ronaldo, trajat će i dalje.

“Sretan sam, ovo je fantastičan trenutak. Bila je ovo sjajna godina, osvojili smo Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, a i bio sam najbolji strijelac Lige prvaka. Osvojeni trofeji pomažu pri osvajanju osobnih nagrada i zato treba zahvaliti suigračima iz kluba i reprezentacije”, kazao je Ronaldo koji je istu nagradu osvajao 2008,. 2013., 2014., i 2016. godine.

VELIKO PRIZNANJE ZA MODRIĆA: On je najbolji veznjak svijeta, a samo su četvorica nogometaša bolja od kapetana Vatrenih!

Njegova i Messijeva ‘borba’ traje od 2007. kada je Kaka, tadašnji igrač Milana, bio i posljednji koji je uzeo Zlatnu loptu prije no što se ovaj dvojac krenuo izmjenjivati u njenom vlasništvu. Mnogi su spremni reći da ta dominacija polako dolazi svome kraju, ne i Ronaldo.

“Nadam se da ću na ovoj razini igrati još mnogo godina i da će se ta borba s Messijem nastaviti. Neymar? Ogroman talent, u njemu je puno potencijala. Uvjeren sam da će biti u prilici doći do ove nagrade u budućnosti”, kazao je najbolji nogometaš 2017. godine.

Povratak na Net.hr