NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA NAPUNIO 34 GODINE: / A evo zašto bi ovaj Modrićev rođendan ipak mogao rastužiti hrvatske navijače

Image

Modriću bi ovo mogla, realno, biti posljednja proslava rođendana u reprezentaciji

9.9.2019.
10:54
VOYO logo

Kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, napunio je 34 godine, a proslavit će ga na utakmici s Azerbajdžanom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u ponedjeljak u 18 sati. Modriću će to biti 124. nastup za Vatrene i imat će priliku možda i pogotkom ovjekovječiti ulazak u 35. godinu života.

Modrić je u reprezentaciji još od 2006. godine i gotovo svake jeseni, već tradicijski, rođendan slavi u reprezentacijskoj pauzi sa suigračima iz nacionalne vrste. Međutim, ova bi proslava po nečemu mogla biti posebna, ako ne i tužna. Naime, Modriću bi ovo mogla, realno, biti posljednja proslava rođendana u reprezentaciji. Modrić će svakako odraditi još ovu sezonu i Europsko prvenstvo s Hrvatskom, ali sljedećeg ljeta bit će na pragu ulaska u 36. godinu života i lako je moguće da kaže zbogom reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid football player Luka Modric during the match Roma vs Real Madrid at the Olimpic Stadium. Rome (Italy) August 11th, 2019, Image: 466386289, License: Rights-managed, Restrictions: * Italy Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press

Ulazi tada Modrić i u posljednju godinu ugovora s Realom, koji mu vjerojatno neće produljiti suradnju jer zaista nemaju praksu zadržavati igrače starije od 34, 35 godina i kroničari madridske momčadi očekivali su prodaju već ovoga i prošlog ljeta, ali Luka je ostao. Možemo samo nagađati, ali čini se kako bi Real lako mogao prodati Modrića sljedećeg ljeta jer je to jedina šansa da još nešto zarade na njemu. Jednom kada uđe u posljednjih pola godine ugovora, Modrić može dogovarati transfer bez odštete, a ulaskom u posljednju godinu klub ipak može dobiti poneki milijun eura.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Naporno ljeto

Modrića sljedećeg ljeta čeka intenzivna potraga za novim klubom i sređivanje ugovora, kao i vjerojatan nastup na Europskom prvenstvu, a ako će biti isrcpan kao onaj na Svjetskom prvenstvu kada je Vatrene doveo do finala, ostat će mu vrlo kratak period za rekuperaciju, pripreme i dogovaranje mogućeg novog transfera. Modrić bi zaista mogao napustiti reprezentaciju sljedećeg ljeta i za to, kao što smo pobrojili, postoje valjani razlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je mladih igrača koji čekaju priliku, a ako kojim slučajem i ostane još jedan ciklus, Modrić će na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine biti u 38. godini života, što je, ma koliko on dobar bio, ipak već teški sumrak karijere.

Stoga, želimo Modriću najsretniji rođendan i ako je doista posljednji u reprezentaciji onda svakako i osvojena tri boda, a možda i pogodak protiv Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo