VRAĆA SE HNL /

10. kolo otvaraju 'Lokomotiva i Rijeka, Dinamo ide u Pulu, a Hajduk na Groblje divova

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon reprezentativne stanke, okrećemo se klupskom nogometu i novim uzbuđenjima u SuperSport HNL-u

18.10.2024.
13:56
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je reprezentacija odradila svoje i upisala četiri boda u Ligi nacija protiv Škotske i Poljske, okrećemo se klupskom nogometu i novim uzbuđenjima SHNL-a.

Image
JASAN KOMENTAR /

Iz Istre žestoko reagirali i izjavu Zlatka Dalića o HNL-u nazvali cirkusom

Image
JASAN KOMENTAR /

Iz Istre žestoko reagirali i izjavu Zlatka Dalića o HNL-u nazvali cirkusom

Prvu utakmicu ovog vikenda gledat ćemo večeras od 18 sati u Kranjčevićevoj ulici na terenu koji, kako kaže trener Čabraja, vapi za obnovom travnjaka: "Već sam dosadan sam sebi govoreći o tom problemu. Praktički nam svaka domaća utakmica predstavlja veliku teškoću, nije lako igrati na tom travnjaku, koji se doslovno raspada nakon desetak minuta svake utakmice. Na žalost, to je naša stvarnost i zasad se s tim moramo pomiriti", ponovio je Čabraja pred utakmicu s Rijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od lošeg terena Čabraju treba brinuti što se njegova ekipa nalazi na predzadnjem mjestu na prvenstvenoj tablici. Lokosi su u prvih osam utakmica upisali tek jednu pobjedu, ali odlično im je došla loša Gorica prije dva tjedna pa su Lokosi uoči reprezentativne pauze upisali drugu pobjedu i uz malo više zraka dočekuju Rijeku. Momčad s Rujevice ispustila je dva boda u Koprivnici i prepustila vrh tablice rivalima s juga. Rijeka je u prvom kolu slavila na domaćem terenu s uvjerljivih 4:0, a danas će pokušati isprati gorak okus iz prošle sezone kada su se na Kranjči okliznuli četiri kola prije kraja i praktički ispustili titulu.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

35. kolo: Šibenik - Osijek

Šubićevac još nije vidio pogodak gostiju

U subotu su na programu dvije utakmice. U 16 sati na Šubićevcu se susreću Šibenik i Osijek. U prvom kolu taj je susret izazvao i prvo veliko iznenađenje jer je Osijek na svojoj Opus Areni izgubio od novajlije u prvoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je tada imao više od igre, ali gol više su ipak dali Šibenčani koji Osijek dočekuju u drukčijem raspoloženju i s novim trenerom. Mario Carević napustio je klupu Šibenika i preselio se u Goricu, a novim trenerom Šibenika imenovan je Marko Kartelo. Šibenik je nakon odličnog starta sezone sada ipak u silaznoj putanji, pet utakmica Narančasti ne znaju za pobjedu, bez pogotka su na posljedenje četiri. Osječani su pak na reprezentativnu pauzu otišli u nešto boljem raspoloženju. Ipak, odličan niz od tri pobjede prekinula je Istra koja je prije tri tjedna slavila na svom terenu i nanijela novi poraz taman razbuđenom Osijeku. Momčad Federica Coppitellija tražit će povratak na pobjedničke staze na Šubićevcu gdje nitko od tri dosadašnja gosta nije postigao pogodak.

Subota navečer rezervirana je za ogled Istre i Dinama. Momčad Nenada Bjelice morat će prije odlaska u Salzburg odraditi gostovanje na Aldo Drosini što nikako nije laka zadaća jer u Puli nisu uspjeli pobijediti ni Hajduk (0:0), ni Osijek (1:2). Vidjet ćemo je li Tramezzani izvukao pouke iz prvog kola kada je na Maksimiru krenuo hrabro, a završio s petardom u svojoj mreži. Bjelica ima vrlo širok kadar koji mu je ostavio Jakirović i može se očekivati da ekipa koja izađe na Aldo Drosinu bude uvelike različita od one koja će izaći na Red Bull Arenu u srijedu.

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Hajduk na Groblju divova

Lideri prvenstva na teren će istrčati u nedjelju kada u 16 sati gostuju na Stadionu Kušek Apaš koji se pokazao "grobljem za divove" jer su bodove već prosipali Dinamo i Rijeka. Tako su Farmaceuti od svojih 5 bodova 4 osvojili protiv aktualnih prvaka i viceprvaka. Mario Kovačević je preporodio močad Slavena i Splićani su svjesni da ovo nije samo gostovanje posljednjoj momčadi lige. Hajduk je četiri puta zaredom u Koprivnici slavio s 1:0, a posljenji su pogodak u Podravini primili 12. 11. 2022. Hoće li Koprivničani nastaviti rušiti velike klubove ili će momčad Gennara Gattusa nastaviti odličnu formu i zadržati prvo mjesto, saznat ćemo u nedjelju navečer.

Kolo će zatvoriti Varaždin i Gorica. Domaćini su veliki favoriti, a iako su upisali dva poraza zaredom od Osijeka i Dinama i dalje su na poziciji koja vodi u Europu. U goste im dolazi ekipa o kojoj se najviše pisalo ovih dana jer čini se da u Velikoj Gorici pušu neki novi vjetrovi. Novi trener je Mario Carević i to bi moglo Turopoljcima donijeti pozitivan šok, a uskoro u klub dolaze novi investitori. Uzbudljiva su vremena pred Goricom, a prvi zadatak im je srediti obranu. Jedino tako u Varaždinu mogu doći do pozitivnog rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Domagoj Antolić vratio se u HNL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo