'NA ŽALOST, RIJEKA JE POBIJEDILA': / Novinari HRT-a za vrijeme prijenosa finala Kupa iz Varaždina napravili neviđeno skandalozan gaf

Image
2.6.2017.
9:42
VOYO logo

Novinar HRT-a tako je pokazao neprofesionalnost i izazvao ljutnju navijača Rijeke. No, nije samo kiksao u postavljanju pitanja Pivariću. Isto je ponovio i kad je uzimao izjavu od Ivajla Peteva.

A upitao ga je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVA PORCIJA UVREDA SOUDANIJU: Igrač Rijeke udario i po Leškoviću! ‘Ko ti je*e mater, a ti si debil’

"Gospodine Petev, na žalost Dinamo nije uspio. Kup odlazi u Rijeku".

Loš dan za dio sportske redakcije HRT-a

"A da izravan prijenos iz Varaždina nije bio dobar dan za dio sportske redakcije HRT-a, ili da im možda i nije najbolje sjela superiorna Rijeka, pokazuje i reakcija navijača Rijeke na komentatorske 'bravure' Drage Ćosića koji je za prijenosa riječku navijačku skupinu Armada zvao kojekako, najčešće – Armija", ističe riječki Novi list koji je dobio i objašnjenje od HRT-a glede propusta. S HRT-a, očekivano, niječu propust, ili ga, najblaže rečeno, vide u drukčijem svjetlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Obavješćujemo vas kako se Hrvatska radiotelevizija uvijek drži načela nepristranosti i objektivnosti, ne samo kad je riječ o sportskim, nego i drugim događajima koje prenosi", prvo je što se poručuje s HRT-a, pa slijedi mala lekcija o zahtjevnosti izravnih prijenosa.

"Prijenosi nogometnih utakmica uživo u novinarskome su smislu zahtjevni radni zadaci zbog specifičnih okolnosti u kojima se odvijaju – buka, velik broj ljudi te činjenica da se radi o natjecanju. Naši novinari tijekom prijenosa ne iskazuju svoje navijačke preferencije, nego nastoje gledateljima što vjernije prenijeti atmosferu s utakmice", poručuje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misterij javne televizije

Zašto je zbog što vjernijeg prenošenja atmosfere trebalo žalovati s igračima Dinama, i tko je mladog novinara tako naputio, ostaje misterij na koji s HRT-a ne odgovaraju. A onda ide i brza rehabilitacija djelatnika HRT-a.

"Kolega Luka Petrinec prilikom sporne izjave nije iznosio osobno uvjerenje, nego je želio reći da je riječ o još jednome izgubljenom susretu za zagrebački nogometni klub", pojašnjava se s HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT je pokušao objasniti i nazivanje navijača Rijeke - Armijom!

"Kolega Drago Ćosić je, izvješćujući s utakmice, upotrebljavao više različitih naziva za navijačku skupinu Nogometnoga kluba Rijeka kako bi se izbjeglo ponavljanje naziva Armada te kako bi govorni dio prijenosa učinio dinamičnijim i uzbudljivijim", ističu s HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo