VAŽNE OBAVIJESTI ZA NAVIJAČE / 'Na tribine samo s covid potvrdom. Svatko mora sjediti na svom mjestu, a ove stvari su strogo zabranjene'

IZ HNS-a i policije objavili su upute za sve koji žele s tribina gledati Vatrene

6.9.2021.
9:50
Slavko Midzor/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak na Poljudu (20.45 sati) dočekuje Sloveniju u sklopu šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Utakmica će se igrati pred navijačima, a HNS je objavio pod kojim uvjetima se može ući na stadion.

"Nakon odluke Stožera civilne zaštite RH od 30. kolovoza da je i dalje dopuštena organizacija javnih okupljanja na kojima sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, utakmica Hrvatska - Slovenija bit će odigrana uz prisutnost gledatelja koji imaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu.

Posebno napominjemo svim gledateljima koji će doći na Poljud kako se neće priznavati pojedinačne potvrde o cijepljenju ili liječničke potvrde o preboljenju, kao niti razni rezultati testova, već isključivo EU digitalna COVID potvrda s važećim QR kodom koji će se provjeravati na ulazu.

Djeca mlađa od 12 godina koja imaju ulaznicu mogu ući na stadion bez EU digitalne COVID potvrde ako su u pratnji roditelja ili skrbnika koji ima potvrdu i ulaznicu.

Navijačima koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu HNS je osigurao testiranje putem brzih antigenskih testova, nakon kojih će svi kojima test bude negativan dobiti EU digitalnu COVID putovnicu nužnu za ulazak na stadion.

Cijena testiranja bit će 50 kuna po osobi, a punktovi za testiranja bit će otvoreni u ponedjeljak, 6. rujna, od 12 do 22 sata i u utorak, 7. rujna, od 9 do 21 sat kod Spaladium Arene", priopćili su iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upozorenje policije

Također, povodom utakmice oglasili su se i iz splitske policije te su poslali jasnu poruku svima koji planiraju na Poljud.

Upozorili su kako je Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima zabranjeno :
- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
- pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
- pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
- bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
- boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Isto tako poručili su kako će sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

"Nakon ulaska na stadion i tijekom javnog okupljanja gledatelji isključivo mogu sjediti na mjestu koje je određeno na ulaznici i ne mogu tijekom javnog okupljanja sjediti na nekom drugom mjestu, niti biti na mjestima ili u prostorima koji nisu predviđeni za gledatelje", poručili su iz policije.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali