VAŽNE OBAVIJESTI ZA NAVIJAČE / 'Na tribine samo s covid potvrdom. Svatko mora sjediti na svom mjestu, a ove stvari su strogo zabranjene'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

IZ HNS-a i policije objavili su upute za sve koji žele s tribina gledati Vatrene

6.9.2021.
9:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak na Poljudu (20.45 sati) dočekuje Sloveniju u sklopu šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Utakmica će se igrati pred navijačima, a HNS je objavio pod kojim uvjetima se može ući na stadion.

Image
NAJEŽITE SE S NAMA /

Ove snimke s Poljuda obišle su svijet, naklonili nam se i Srbi: 'Održali ste nam lekciju'

Image
NAJEŽITE SE S NAMA /

Ove snimke s Poljuda obišle su svijet, naklonili nam se i Srbi: 'Održali ste nam lekciju'

"Nakon odluke Stožera civilne zaštite RH od 30. kolovoza da je i dalje dopuštena organizacija javnih okupljanja na kojima sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, utakmica Hrvatska - Slovenija bit će odigrana uz prisutnost gledatelja koji imaju važeću EU digitalnu COVID potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno napominjemo svim gledateljima koji će doći na Poljud kako se neće priznavati pojedinačne potvrde o cijepljenju ili liječničke potvrde o preboljenju, kao niti razni rezultati testova, već isključivo EU digitalna COVID potvrda s važećim QR kodom koji će se provjeravati na ulazu.

Djeca mlađa od 12 godina koja imaju ulaznicu mogu ući na stadion bez EU digitalne COVID potvrde ako su u pratnji roditelja ili skrbnika koji ima potvrdu i ulaznicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačima koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu HNS je osigurao testiranje putem brzih antigenskih testova, nakon kojih će svi kojima test bude negativan dobiti EU digitalnu COVID putovnicu nužnu za ulazak na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena testiranja bit će 50 kuna po osobi, a punktovi za testiranja bit će otvoreni u ponedjeljak, 6. rujna, od 12 do 22 sata i u utorak, 7. rujna, od 9 do 21 sat kod Spaladium Arene", priopćili su iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenje policije

Također, povodom utakmice oglasili su se i iz splitske policije te su poslali jasnu poruku svima koji planiraju na Poljud.

Upozorili su kako je Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima zabranjeno :
- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
- pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
- pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
- bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
- boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako poručili su kako će sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

"Nakon ulaska na stadion i tijekom javnog okupljanja gledatelji isključivo mogu sjediti na mjestu koje je određeno na ulaznici i ne mogu tijekom javnog okupljanja sjediti na nekom drugom mjestu, niti biti na mjestima ili u prostorima koji nisu predviđeni za gledatelje", poručili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo