NA KRILIMA LUKAKUA: / Everton ovakav preokret nije napravio više od 20 godina

Image
Foto: AFP

Nogometaši Evertona skočili su na peto mjesto ljestvice engleske Premierlige nakon što su u utakmici 7. kola velikim preokretom došli do pobjede na gostovanju kod West Bromwich Albiona (3:2).

28.9.2015.
23:15
AFP
VOYO logo

Domaći su poveli u 41. minuti pogotkom Saida Berahina, a kada je Craig Dawson u 54. minuti povećao prednost na 2:0, činilo se da se Evertonu sprema prvi ovosezonski gostujući poraz. No, ne samo da momčad iz Liverpoola nije izgubila, nego je do kraja uspjela doći do sva tri boda.

Bod ispred gradskog rivala

Junak preokreta bio je sjajni belgijski napadač Romelu Lukaku koji je u 55. minuti smanjio na 1:2, potom 20 minuta kasnije asistirao Arouni Koneu za izjednačenje, da bi u 89. minuti zabio za pobjedu Toffeesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, prvi i jedini put do ovog ponedjeljka Everton je zaostatak od dva gola pretvorio u pobjedu prije 21 godine protiv Wimbledona. S druge strane, menadžeru West Bromwicha Tonyju Pulisu ovo je prvi poraz u karijeri u utakmicama Premierlige u kojima je njegova momčad imala dva pogotka prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton je sada na petom mjestu s 12 bodova, četiri manje od vodećeg Manchester Uniteda. Ujedno ima i bod više od gradskog rivala Liverpoola protiv kojeg igra u sljedećem kolu. WBA je na 15. mjestu s osam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo