OTKRIVAMO / Mutne zakulisne 'igre prijestolja' Barišića i Hanžela: 'Frkonja je možda poslao moju prijavnicu za Dinamo na mail'

Image
Foto: Pixsell

Renato Mikšić novi je član Skupštine Dinama izabran tajnim glasovanjem prošlog tjedna. Razotkrili smo i njega.

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

5.3.2024.
11:10
Pixsell
VOYO logo

Renato Mikšić novi je član Skupštine Dinama izabran tajnim glasovanjem prošlog tjedna. Dio je ekipe vjernih Mirku Barišiću. Ali, koje su njegove stvarne namjere u ovom bitnom Dinamovom klupskom tijelu? Inače, Renato Mikšić je voditelj karlovačkog restorana Lana Korana, a Mario Frkonja je njegov zaposlenik. Zapamtite ime Marija Frkonje. Oni su u paketu s još četvoricom sugrađana iz Karlovca završili na popisu 87 kandidata u tzv. drugoj izbornoj jedinici.

Barišićevci imaju 35 mjesta u Skupštini Dinama

Image
NET.HR DONOSI /

Učlanili se u Dinamo prvi put krajem prošle godine, a već su u Skupštini: Jesu li Barišić i Hanžel 'instalirali' svoje ljude?

Image
NET.HR DONOSI /

Učlanili se u Dinamo prvi put krajem prošle godine, a već su u Skupštini: Jesu li Barišić i Hanžel 'instalirali' svoje ljude?

Podsjetimo, Dinamova Skupština broji ukupno 60 mjesta. Od toga je 35 izabrano tajnim glasovanjem od strane aktualne garniture predvođene Mirkom Barišićem, a 25 su ugrabili članovi liste Dinamovo proljeće, koju predvodi Velimir Zajec, Barišićev protukandidat na nadolazećim predsjedničkim izborima, koju su amenovali i Bad Blue Boysi. Nije loše, bolje nego prije, ali nije ni skoro do kraja baš demokratski, da Barišićevci imaju 35 mjesta u Skupštini u odnosu na 25 Dinamovog proljeća, dakle stalnu većinu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje su se pojavile u nogometnim kuloarima i došle do nas, Renata Mikšića iz Lana Grupe za Skupštinu Dinama je prijavio spomenuti Mario Frkonja. Nikola Hanžel je poznat po velikom prijateljstvu s bjeguncem pred hrvatskim pravosuđem, Zdravkom Mamićem, a sad je najveći saveznik Mirka Barišića, koji je u Skupštinu Dinama doslovce gurnuo ljude po isključivom kriteriju osobne lojalnosti, a ne privrženosti Dinamu.

Imamo informaciju iz pouzdanih izvora kako je Renato Mikšić dobio otkaz u bivšoj firmi u kojoj je radio, HETI, jer je navodno uzimao provizije, nudio cijene nekretnina ispod internog cjenika...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Hanžel, vlasnik Lana Grupe, isprofilirao se tijekom maksimirskih igara prijestolja u najutjecajnijeg saveznika predsjednika Mirka Barišića. Držao je 75-godišnji Karlovčanin pod nadzorom dobar dio maksimirskog bojnog polja, a sad je odlučio krenuti u potpunu ofenzivu za svog novog šefa.

'Moj kolega Denis Oroši tri dana doživljava traume i nezapamćene napade'

Je li Renato Mikšić u Skupštinu Dinama instaliran od strane svog šefa Nikole Hanžela kako bi dignuo ruku za Mirka Barišića? Okrenuli smo i Mikšićev broj kako bi neke stvari istjerali na čistac, doznali istinu, razotkrili situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da vam budem iskren, ne bih htio ništa komentirati. Dosta se to odbija od glavu, negativno na sve", rekao nam je Renato Mikšić jutros. Nismo odustajali. Prvo nam nije bilo jasno o kakvom se obijanju od glavu radi...

"Moj kolega već tri dana doživljava traume i obiteljske probleme. Na nezapamćenom je udaru. Supruga mu je bolesna, a za njega se priča da je partizanovac, da je dijete jugooficira, da mu je otac bio u JNA. Toliko nisko i podlo, a nitko to da demantira. Tako da ni sam ne želim ništa reći", kazao nam je Renato Mikšić, čiji je kolega iz priče - Denis Oroši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denis Oroši je, za one koji ne znaju, isto novi skupštinar Dinama koji se prošle godine učlanio po prvi put u Dinamo, ali ekspresno je postao članom Skupštine kluba, zajedno s Renatom Mikšićem. I on je izabran tajnim glasovanjem za spomenutih ranije 35 mjesta prošlog tjedna...

Za Denisa Orošija svi živi pričaju da je, u biti, bivši navijač beogradskog Partizana koji je prije išao na njihove utakmice, ali sad je, eto, u Skupštini Dinama. Puno se prašine diglo, uzburkala se vruća navijačka krv zbog instaliranja Denisa Orošija u Skupštinu Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poslao sam prijavnicu preporučeno poštom zajedno s Orošijem. Imam i potvrdu'

"Pitao sam Denisa je li ti istina, da li je ikad ranije navijao za Partizan i išao na utakmice. On kaže da to nema veze s ičim. Ja čovjeka ne poznam tako dobro, ali ga često vidim. Niti ne znam da sad u Karlovcu postoji partizanovaca. Prije rata ih je bilo. Žao mi ga je, ali tvrdim da ne znam za ovu priču o partizanovcu. Oroši je penzioner. Pitao sam ga je li ikad išao na utakmice Partizana, on mi je rekao da je nekad davno išao u Beograd igrati mali nogomet. Znate, kako ima puno Srba, pa ima tamo neke rodbine", objasnio nam je Renato Mikšić.

Pisali smo jučer prvi o trojici najnovijih članova Dinama koji su ekspresno postali i skupštinari, iako su tek prošle godine postali po prvi put članovi Dinama. Primjerice, Ivan Todorić nam je otvoreno priznao da se on po prvi put u klub učlanio krajem 2023. - u prosincu. Mutne su zakulisne igre Barišića i ekipe. Znaju posao momci, imaju i iskustva. Upitali smo bez pardona Renata Mikšića je li njegovu prijavu za skupštinara Dinama poslao kolega mu Frkonja, zašto se nije sam prijavio i što mu je Nikola Hanžel za uzvrat obećao da digne svoj glas Mirku Barišiću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslao sam prijavnicu preporučeno poštom. Imam i potvrdu. Znači, poslao sam ju osobno. Ne znam od kud vam to. Poslao sam ju preporučeno poštom. Frkonja je možda poslao prijavnicu na mail, sad to ne znam, ali meni je rećeno da ju osobno moram poslati poštom. Ja i Oroši smo zajedno poslali poštom. Bili smo u pošti i poslali poštom. Nisam u službi nikog u Dinamu, samo i isključivo zbog lojalnosti i ljubavi prema Dinamu. Gospodin Hanžel mi nikad u životu nije obećao nagradu, bilo kakve vrste", izjavio je Renato Mikšić.

'Hanžel mi ništa nije obećao'

Što vam je Hanžel obećao za lojalnost Mirku Barišiću?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa mi nije obećao, apsolutno nikad ništa. Niti jedno slovo o tome. Mi zajedno idemo na utakmice već 20 godina. Zajedno navijamo, volimo Dinamo. Ništa, ni riječi o nečem takvom, o obećanju Hanžela meni. Što se tiče Mirka Barišića, ne poznam ga. Jesam, njegov sam skupštinar, ali ga ne poznajem."

Je li istina da ste dobili otkaz u HETI i zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim otkaz... svi smo dobili otkaz. Bilo je 130 i nešto zaposlenika, ja kad sam dobio sporazumni raskid, ostalo ih je još 80. Radio sam tamo 4 godine, to je bilo tri i pol - četiri tisuće nekretnina. Kad smo se, tako reći, transformirali, ostalo je 500 nekretnina koje su ble za druge firme. To je bila firma koja nije imala potrebu za toliko zaposlenika. I prije mene je puno ljudi dobilo otkaz. Ja nisam dobio otkaz, nego se smanjila prodaja. Bilo nas je 5-6, troje nas je otišlo, a troje ostalo par mjeseci. Nema govora o otkazu. Imao sam otkazni rok tri mejseca, plaću i sve, dobio sam stipendiju za dijete", završio je Renato Mikšić.

35 imena koja su ušli u Skupštinu Dinama bez da su birani

1. Mirko Barišić (nositelj liste)
2. Lovro Maržić
3. Damir Najmenik
4. Marijan Tomurad
5. Janko Gogolja
6. Bogdan Tihava
7. Petar Šarić
8. Karl Heinz Truskaller
9. Hrvoje Josip Balen
10. Ivica Cvitković
11. Dino Jakovljević
12. Milivoj Novak
13. Denis Oroši
14. Renato Mikšić
15. Saša Janković
16. Zdravko Kačić
17. Stijepan Petrović
18. Stjepan Kovačević
19. Zlatko Kuzman
20. Miroslav Par
21. Nenad Bračun
22. Hrvoje Šojat
23. Nikola Hanžel
24. Ante Todorić
25. Ivan Todorić
26. Siniša Kuzman
27. Zlatko Premuš
28. Tihomir Vukadin
29. Miroslav Vukić
30. Stanko Lazar
31. Goran Babić
32. Većeslav Bergman
33. Tomislav Filipović
34. Domagoj Badanjak
35. Damir Hosi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo