UTAKMICA SEZONE / Može li Hajduk s ovom ekipom nauditi Villarrealu? Pogledajte vjerojatni sastav Bijelih s kojim će napasti opasnu 'Žutu podmornicu'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Hajdukove šanse za prolazom su zaista male i ako kojim slučajem Bijeli prođu 'Žutu podmornicu' bit će to apsolutna senzacija

18.8.2022.
8:37
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka u četvrtak od 20:45 igraju najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone, onu protiv Villarreala u playoffu za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Villarreal je pretprošle sezone osvojio Europa ligu, ali to im je za sada bio vrhunac pod trenerskom palicom Unaija Emeryja i od tada su u blagom padu.

No, kako god se okrene, Hajdukove šanse za prolazom su zaista male i ako kojim slučajem Bijeli prođu "Žutu podmornicu" bit će to apsolutna senzacija i jedna od najvećih pobjeda u povijesti hrvatskog kluba. Hajduk će u ovoj utakmici morati iskoristiti sve što im Villarreal ponudi i neće moći nametati svoju igru, već će vjerojatno čekati šansu, pogrešku i napasti iz protuudara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo dobro je Hajduk odigrao protiv Vitorija Guimaraes u prošlom kolu Konferencijske lige i svakako bi valjalo precrtati neke mehanizme iz te utakmice, no, isto tako Hajduk bi trebao izbjeći igru kakvu je prikazao protiv Dinama u derbiju proteklog vikenda kada su se spuštali preblizu vrataru i dopuštali protivnicima da im se parkiraju pred kazneni prostor.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kako će izgledati Hajduk?

Ono što bi se trebalo očekivati jest visoki blok ili najmanje srednji, jaka duel igra u sredini terena i vjerojatno prepuštanje posjeda protivniku, te traženje šansi iz kontri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, glavno je pitanje koga će Valdas Dambrauskas poslati na teren? Na vratima je Lovre Kalinić, na bekovskim pozicijama sigurni su Dario Melnjak i Dino Mikanović, dok bi stopere trebali igrati Borevković i Elez, no nije isključivo da trener umjesto nekog od ove dvojice ubaci novopridošlog Awaziema.

Nadalje, u sredini terena trebali bi igrati Grgić, Vuković i Krovinović i njihov će performans, vjerujemo, biti ključan za rezultat Hajduka. Ispred njih bi trebao igrati trojac Marko Livaja, Stipe Biuk i Emir Sahiti, iako se Nikola Kalinić oporavio i može konkurirati od prve minute, no možda je izvjesnije da će poslužiti kao džoker s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguća postava Hajduka: Kalinić - Mikanović, Elez, Borevković, Melnjak - Grgić, Vuković, Krovinović - Sahiti, Biuk, Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo