MOŽDA PADNE I NOVA OBJAVA 'RATA SUSTAVU'? / Oko Sokolovo tvrdi da je Dinamo teško oštećen protiv Šibenika, evo i objašnjenja

Image

Blagu sjenu na ovu senzacionalnu pobjedu bacile su dvije sporne situacije, one iz 70. i 78. minute

1.2.2021.
22:06
VOYO logo

Vodeća momčad Prve HNL, zagrebački Dinamo, poražen je u subotu u 18. kolu od Šibenika s 2:1. Bila je to povijesna pobjeda dalmatinskog kluba jer do sada na Maksimiru u povijesti nikada nisu uzeli bodove.

Međutim, blagu sjenu na ovu senzacionalnu pobjedu bacile su dvije sporne situacije, one iz 70. i 78. minute. U prvoj situaciji je Šibenikov Karlo Bilić u kaznenom prostoru nagazio Marka Tolića, a sudac Dario Bel samo je poručio da se nastavi igra. Prema mišljenju sudačkog eksperta Marija Strahonje, bio je u krivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tolić je u miru primio loptu i poslije ga je obrambeni igrač nagazio. Nisam siguran da ovo nije kazneni udarac. Vidi se jasno gaženje i tu ima elemenata za kazneni udarac", rekao je u HTV-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Strahonja.

Image
Image

30.01.2021., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - HNK Sibenik. Dario Bel, Iyayi Atiemwen. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U drugoj situaciji, također u kaznenom prostoru Šibenika, Marko Bulat je oborio Lovru Majera i Strahonja veli da je i tu bila loša odluka suca da pusti igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majer ima kontrolu nad loptom. Mislim da mu je narušena ravnoteža i prema tome to je kazneni udarac", pojasnio je Strahonja, a to pak znači da bi opet moglo biti burnih reakcija na suđenje s Maksimira, s obzirom na onu "objavu rata" sustavu u kojeg su do prije nekoliko dana vjerovali.

Bilo je ponešto spornih situacija i na utakmici Rijeke i Gorice. Pri rezultatu 2:0 u 64. minuti rukom je igrao igrač Gorice Joey Suk, a sudac Fran Jović signalizirao je da se igra dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruka je zatvorila put lopti do bijelog igrača, to je kazneni udarac", kazao je Strahonja.

Strahonja je istaknuo i kako je Osijeku trebao biti suđen penal protiv Istre jer je nakon Bočkajeva šuta jedan igrač Istre igrao rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo