MOURINHOVA ŠKOLA: / Portugalac objasnio kako treba analizirati nogometnu utakmicu

Image
Foto: Screenshot

Manchesterski derbi igran je u nedjelju u sklopu 12. kola engleskog nogometnog prvenstva

12.11.2018.
11:20
Screenshot
VOYO logo

Englesko nogometno prvenstvo je u svom 12. kolu gledateljima ponudilo poslasticu u vidu gradskog derbija u Manchesteru, a u susretu, inače 177. u ogledima ovih dvaju timova, City je slavio 3-1 pobjedu protiv Uniteda.

Pogled na dosadašnje njihove susrete otkrit će da je United slavio u 73 ogleda, City u 52 koliko je utakmica i ostalo bez pobjednika. Ishodom posljednjeg susreta United je ostao na 12 bodova zaostatka za vodećim Cityjem, a sad ima i negativnu razliku pogodaka (20-21). Na Etihadu u nedjelju Unitedovi igrači uputili su tek jedan udarac u okvir suparnikova gola, onaj Anthonyja Martiala s bijele točke kojim su smanjili rezultat na 1-2 u 58. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
CITY - UNITED 3-1: /

Crveni vragovi potpuno razbijeni na Etihadu, Aguero i Gundogan bacili Mourinha na koljena

Image
CITY - UNITED 3-1: /

Crveni vragovi potpuno razbijeni na Etihadu, Aguero i Gundogan bacili Mourinha na koljena

Statistika ne otkriva

No, to je samo statistika, a statistiku, objašnjava menadžer Uniteda Jose Mourinho, ne treba gledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statistikom nogomet analiziraju ljudi koji ne razumiju nogomet. Mene se ona ne tiče, ja se vodim za onime što sam osjetim i vidim u utakmici, a ona je bila otvorena do pred sam kraj."

"Izdanje svoje momčadi opisao bih kao izvedbu sa pogreškama. To nije isto što i loša izvedba. To je jedna stvar, ovo je nešto sasvim drugo. Griješili smo i zbog pogrešaka bili kažnjavani, ali izvedba, mentalitet, zajedništvo, vjera, borba do kraja, ono je što gradimo i nećemo to izgubiti samo zbog poraza", objasnio je Mourinho, a prenosi Sky Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho rekorder

Inače, pobjedu Cityju donijeli su David Silva (12.), Sergio Agüero (48.) i Ilkay Gündoğan (86.), dok je jedini gol za United onaj Martialov s bijele točke. Također, bila je to 300. Mourinhova premierligaška utakmica i bez obzira na poraz rekorder je sa najvećim brojem pobjeda u prvih 300. Portugalac je ostvario 189 pobjeda, Alex Ferguson 183, a Arsene Wenger 180.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo