ASTRONOMSKA ODŠTETA

MOURINHO IMA RAZLOGA ZA PLAČ: Perišić vam je bio skup? E, sad je još skuplji

Cijelo ljeto trajalo je ‘natezanje’ između milanskog Intera i Manchester Uniteda po pitanju mogućeg prelaska hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića sa San Sira na Old Trafford.

Spominjale su se razne svote, a najčešće da prelazak ‘zapinje’ zbog svote od nekih 5-10 milijuna eura, odnosno da u Unitedu nisu željeli zagrabiti duboko u klupsku blagajnu i prema Milanu usmjeriti bankovna jamstva u visini od 55 milijuna eura. Inter je reagirao ponudom produljenja suradnje, jasno uz bolje osobne uvjete za hrvatskog nogometaša. Priliku su u klubu također vidjeli za dodatno povećanje svote odštetne klauzule i sad bi oni koji žele Perišića mogli biti brzo ohlađeni.

Odnosi se to i na menadžera Uniteda Josea Mourinha koji je želio, pisalo se tako, oko Perišića graditi momčad za aktualnu sezonu, no u onom trenutku kad Perišić potpiše produljenje suradnje, prenosi Football Italia, odšteta za klub narast će na astronomskih 70 milijuna eura.

Perišićeva godišnja plaća trebala bi pak narasti na 4,7 milijuna eura čime bi postao drugi najplaćeniji igrač kluba, odmah do kapetana Maura Icardija.

Povratak na Net.hr