MOURINHO GA NIJE VOLIO: / Portugalac tjera zvijezdu Manchester Uniteda, a već ima i kupca

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Čim je Jose Mourinho imenovan trenerom Manchester Uniteda, postalo je jasno da za jednog igrača na Old Traffordu više neće biti mjesta.

4.7.2016.
11:13
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Mourinho se u siječnju 2014. godine, još dok je bio menadžer Chelseaja, riješio Juana Mate, prodavši ga upravo Manchester Unitedu. Španjolski nogometaš sada mora napustiti i United, opet zbog Mourinha koji ga i dalje ne smatra dovoljno kvalitetnim da bi bio u momčadi koja se bori za vrh. Kada ga je puštao iz Chelseaja, portuglaski je stručnjak objasnio da je Mata prespor da bi imao svoje mjesto u ofenzivnoj liniji, a mišljenje u međuvremenu nije promijenio.

Koeman mu vjeruje

Potvrđuje to i dovođenje armenskog nogometaša Henriha Mhitarjana koji bi trebao ugrabiti Matino mjesto. No, kako sada stvari stoje, povremeni španjolski reprezentativac neće imati problema s pronalaskom novog kluba. Prema pisanju Telegrapha, u Evertonu su odlučni da ga dovedu u svoje redove i spremni su ponuditi Unitedu između 20 i 25 milijuna eura odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener Evertona Ronald Koeman vodio je Valenciju u prvoj Matinoj sezonu u tom klubu i očito vjeruje njegovim kvalitetama. Dvojac je u Valenciji zajedno osvojio Kup kralja, a Mata je među Šišmišima ostao četiri godine prije no što je prešao u Chelsea. Tamo je dvaput proglašen igračem sezone, ali kola su mu krenula nizbrdo nakon Mourinhova dolaska. U Unitedu je bio standardni član udarne momčadi kod Louisa van Gaala, ali novi vjetrovi u klubu će ga otpuhnuti s Old Trafforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo