ZANIMLJIV IZBOR / Petković bolji od Livaje! Varaždinska senzacija odjekuje u momčadi kola, a Rijeka se vratila na početak

Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Dinamo je trenutno prvi na ljestvici s 35 bodova te još uvijek ne zna za poraz. Istra, Šibenik, Lokomotiva i Rijeka su u dva boda razlike, dok se Gorica nalazi šest bodova ispod crte

24.10.2022.
14:48
Matko Begovic/PIXSELL
VOYO logo

Iza nas je novih 450 minuta i pet zanimljivih dvoboja na hrvatskim travnjacima na kojima smo imali prilike vidjeti pregršt dobrih poteza, pogodaka i akcija. U prvom okršaju kola igrao se hrvatski "El Clasico" između Hajduka i Dinama koji se igrao pred gotovo ispunjenim Poljudom na kojeg je pristiglo čak 32 600 gledatelja u petak navečer. Navijači Hajduka su gotovo uvijek najbrojniji pa ni ne čudi taj podatak.

Image
ALTERNATIVA ZA MAKSIMIR /

Gdje će Dinamo igrati za vrijeme rekonstrukcije Maksimira? Rješenje se nalazi u Velikoj, mjestu koje diše za Dinamo

Image
ALTERNATIVA ZA MAKSIMIR /

Gdje će Dinamo igrati za vrijeme rekonstrukcije Maksimira? Rješenje se nalazi u Velikoj, mjestu koje diše za Dinamo

Veliki derbi

Navijači su priredili savršen ambijent - Bijelima je trebala pobjeda, a sam susret nam je ponudio dva različita poluvremena. Hajduk je dominirao u prvom, dok je Dinamo ipak preuzeo inicijativu u nastavku. Ostaje dojam da je domaća momčad odigrala nešto bolju utakmicu, ali Modri su došli do boda prije presudne utakmice u Ligi prvaka protiv Milana. Livaja je doveo Hajduk u vodstvo, da bi u drugoj dionici igre Awaziem skrivio kazneni udarac kojeg je Petković iskoristio i tako ostavio najljućeg rivala na jednakom bodovnom razmaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi ogled ovog kola odigrali su u Zagrebu Lokomotiva i Gorica. Gosti su tražili spas za bijeg s dna ljestvice, no nisu imali početak iz snova budući da su morali nositi loptu na centar već u 32. minuti dvoboja kada je sjajni Kulenović izigrao braniče Gorice i matirao Banića za 1-0. To je bio peti pogodak sezone za 22-godišnjeg napadača te se s tim ishodom otišlo na predah, a u nastavku smo vidjeli još dva pogotka. Gorica je uspjela izjednačiti pogotkom Fruka u 52. minuti, no Goričan je uspio vratiti Lokose na tračnice i postavio konačan rezultat na 2-1.

Barokni grad na nogama

Idući dvoboj su u Varaždinu igrali istoimeni domaćin i Osijek, a ovo je vjerojatno bila i najatraktivnija utakmica kola. Varaždinci nisu slavili punih 40 dana, dok je raspucani Osijek upisao tri pobjede za redom uz deset zabijenih pogodaka. Momčad Marija Kovačevića je hit prvenstva, a malo je ako kažemo da su pomeli strašan Pomsov Osijek ostavivši ih na samo tri udarca u okvir. Osječani su imali prednost na semaforu od 18. minute kada je Kleinheisler zabio. Sve što se dogodilo nakon toga odvelo je ovaj susret u jednosmjernu ulicu u kojoj je Varaždin golovima Posavca, Elezija, Teklića i Domjanića slavio rezultatom 4-1, no u listu strijelaca se upisao i Brodić, ali mu je pogodak poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljevi remija

Sljedeću utakmicu igrali su Istra 1961 i Šibenik, nije bilo pogodaka ni pobjednika, a momčad Marija Cvitanovića sada ima deset remija u 14 ogleda. Zanimljivo je kako je sada broj neodlučenih ishoda momčadi sa Šubićevca veći od onog zabijenih pogodaka budući da su Narančasti tresli mrežu u devet navrata. Šibenik ne zna za pobjedu od trećeg kola, dok je Istra posljednji put slavila prije nešto više od mjesec dana protiv Lokomotive.

Posljednji dvoboj 14. kola odigrali su Slaven Belupo i Rijeka u Koprivnici - domaći sastav je slavio rezultatom 2-1. Rijeka ponovno ne izgleda dobro, iako moramo priznati da je pogodak Hoxhe - tri Labrovića ne bi mogla zaustaviti taj pokušaj koji je imao nevjerojatnu putanju i završio u rašljama. Krstanović je pogotkom s bijele točke potvrdio drugi trijumf Slavena nad Rijekom dosta bizarnim pogotkom - naime, njegova lopta je prošla kroz mrežu i završila iza vrata što je zbunilo sve prisutne budući da se mreža gotovo nije ni pomaknula. Pogodak je nakon kratke provjere priznat, a za Riječane je jedini pogodio Vučkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač kola

Po SofaScore momčadi kola najbolji igrač je veznjak Varaždina Ivan Posavec koji je zabio pogodak i asistirao u slavlju nad Osijekom rezultatom 4-1.

Image
Foto: SofaScore

Najbolji pojedinac 14. kola

Momčad kola

Sastav građen na Varaždinu, Lokomotivi i Šibeniku, a zanimljivo je kako nema ni jednog Hajdukovca unatoč tome da su u sastav uvršteni Petković i Ljubičić kao igrači Dinama. Krstanović je odigrao zapaženu ulogu protiv bivšeg kluba i stigao do prvog pogotka u novoj sezoni. Treba istaknuti i veznjaka Lokomotive Luku Stojkovića koji je bio ključan u pobjedi protiv Gorice, budući da je on taj koji je upisao obje asistencije i tako pomogao svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

Momčad 14. kola

U narednom kolu nas očekuju sljedeći susreti:

HNK Hajduk - HNK Gorica (nadoknada)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Šibenik - NK Varaždin
HNK Rijeka - NK Istra 1961
NK Osijek - GNK Dinamo
NK Lokomotiva - HNK Hajduk
HNK Gorica - NK Slaven Belupo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo