MODRIC U ULOZI SPASITELJA EUROPSKOG PRVAKA: / 'Igra Reala vise nece biti besciljna'

Real Madrid je u 27. kolu spanjolske lige svladao Levante s 2:0 golovima Garetha Balea, koji je prekinuo crni niz od sedam prvenstvenih utakmica bez gola.

16.3.2015.
10:02
VOYO logo

Spanjolski mediji se slazu u jednome. Od kada se Luka Modric vratio u momcad, igra Reala konacno ima i glavu, i rep! Fantasticni hrvatski reprezentativac se nakon 114 dana pauze zbog teske ozljede hvatista misica lijeve natkoljenice (tocnije, zbog potpunog otkinuca hvatista misica lijeve natkoljenice), vratio u momcad Real Madrida. Protiv Schalkea je proslog utorka, u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, odigrao solidnih 35 minuta, i vec se tada vidjelo da je igra Reala dobila na kvaliteti.

Sada je to i potvrdeno protiv Levantea. Modric je startao u prvih jedanaest, a igrao je do 78.minute, 17 minuta duze nego sto se ocekivalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Hrvatska reprezentativna desetka je bila vrlo dobra, dirigirala je Realovim orkestrom u veznoj liniji, ciji su zvuci od Nove godine bili itekako neuskladeni. Modric je drzao konce igre, dijelio lopte, jednom je dobro pucao sa 16 metara ali je golman Levantea Marino obranio njegov pokusaj. Hrvat je pretrcao osam kilometara u dvoboju, a onda je izasao iz igre, uz ovacije Santiago Bernabeua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka jos uvijek nije fizicki spreman za odigrati 90. minuta na vrhunskoj razini, ali i ovakav daje razliku na travnjaku u korist svoje momcadi. Trener Madridana Carlo Ancelotti pohvalio ga je nakon utakmice, a spanjolski dnevni list Marca ga je nahvalila.

"Posljednjih nekoliko utakmica Real Madrid je besciljno lutao u svojoj igri. Medutim, povratak Hrvata na travnjak dokaz je da to nece biti vise tako. Modric je dodao 87 lopti, a 79 su pronasle cilj. Podatak koji jasno govori koliko ce igra Reala biti tecnija s njim u momcadi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modricu ce biti potreban jos koji tjedan kako bi se vratio u punu formu, na onu svoju igracku razinu do trenutka ozljede na San Siru u srazu protiv Italije 16. studenog prosle godine. Sto se tice same utakmice protiv Levantea, vrijedi istaknuti kako se u momcad vratio vjerojatno najbolji stoper svijeta Sergio Ramos.

Sad je na redu najveca utakmice europskog i svjetskog nogometa, El Clasico, sraz Reala i Barcelone. Biti ce to pravi povratak Modrica na otvorenu svjetsku nogometnu scenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo