MODRIĆ NA RONALDA: / Hrvatska u osmini finala Eura ide na najtežeg mogućeg suparnika

Image
Foto: AFP, PHILIPPE LOPEZ

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u osmini finala Europskog prvenstva protiv Portugala. Epilog je to dramatičnog raspleta događaja u skupini F.

22.6.2016.
20:03
AFP, PHILIPPE LOPEZ
VOYO logo

Portugal je u posljednjoj utakmici spomenute skupine odigrao 3-3 protiv Mađarske, a istovremeno je Island pobijedio Austriju s 2-1. Mađari su na taj način postali pobjednici skupine, Island je na drugom mjestu, a Cristiano Ronaldo i društvo su treći.

Island nas gurnuo na Portugalce

Rasplet događaja u skupini E nakon ovoga više nije bitan, sada je sasvim jasno da će Hrvatska za plasman u četvrtfinale igrati protiv Portugala. Utakmica je na rasporedu u subotu u 21 sat u Lensu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon hrvatske pobjede protiv Španjolske (2-1) i osvajanja prvog mjesta u skupini D postalo je jasno da će Vatreni u prvoj utakmici nokaut-faze igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupina B, E ili F. U igri su bili Slovačka, Švedska, Irska, Austrija, Island, Mađarska... Ali pobjednički gol Islanda protiv Austrije u četvrtoj minuti sudačke nadoknade donio je Hrvatskoj vjerojatno najtežeg od svih mogućih suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano proradio

Portugal nije oduševio na ovom prvenstvu, ostvario je tri remija protiv ne posebno jakih suparnika i sa samo tri boda prošao dalje. Ali riječ je ipak o vrlo jakoj reprezentaciji na čelu s ponajvećom zvijezdom svjetskog nogometa. Cristiano Ronaldo se mučio u prve dvije utakmice, promašio je i jedanaesterac, ali je protiv Mađarske proradio, zabio dva gola i bit će velika prijetnja hrvatskoj obrani.

Image
Foto: AFP, GIUSEPPE CACACE

Pepe, Ronaldo i Modrić

No, ponovi li Hrvatska igru kakvu je prikazala u dosadašnjim utakmicama, posebno u onoj protiv Španjolske, nema razloga bojati se Portugala. Posebno ako se vrate Mario Mandžukić i Luka Modrić koji će imati priliku zaigrati protiv klupskih suigrača iz Real Madrida - Ronalda i Pepea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo