PRVE REAKCIJE /

Modrić igrač utakmice: 'Nismo mogli vjerovati koliko ima naših navijača'

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

UEFA je kao igrača utakmice proglasila Modrića

15.6.2023.
0:15
Marko Lukunic/Pixsell
VOYO logo

Hrvatski nogometaši igrat će u nedjeljnom finalu Lige nacija nakon što su u Rotterdamu, u polufinalu i poslije produžetaka, svladali domaćina završnog turnira Nizozemsku s 4-2 (2-2, 0-1). Protivnika u finalu doznat ćemo u četvrtak kada je u Enschedeu s početkom u 20.45 sati, drugu polufinalnu utakmicu završnice Lige nacija između Španjolska i Italija.

Image
SVE SE ZNA /

Evo gdje i u koliko sati Hrvatska igra finale Lige nacija

Image
SVE SE ZNA /

Evo gdje i u koliko sati Hrvatska igra finale Lige nacija

Hrvatska je bila milimetrima blizu finala i pobjede unutar osnovnih 90 minuta. Nizozemska je povela u 34. minuti golom Donyella Malena. No, u nastavku su izabranici Zlatka Dalića zaigrali daleko bolje i postigli dva gola. Andrej Kramarić je u 55. izjednačio nakon što je pogodio s bijele točke, dok je Mario Pašalić u 73. minuti zabio za 2-1. Vodila je Hrvatska sve do 96. minute, ali je domaćin materijalizirao svoj pritisak u završnici. Nakon što su u sudačkoj nadoknadi odlične šanse propustili Gakpo i Ake, u 96. minuti je igrač s klupe, Noa Lang, postigao pogodak za 2-2 i odlazak u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je opet povela u 98. minuti kada je razorno, s 20 metara, pucao Bruno Petković i majstorski naciljao domaću mrežu za 3-2. Samo nekoliko minuta kasnije milimetri su dijelili Hrvatsku od 4-2, a umalo je autogol postigao De Jong. Do kraja je Nizozemska igrala na sve ili ništa, ali je time otvarala Hrvatima ogroman prostor na drugoj strani. U 114. minuti je Mario Pašalić pogodio gredu, ali je zato 4-2 bilo samo dvije minute kasnije. Malacia je u svom šesnaestercu srušio Petkovića, a Luka Modrić je rutinski s bijele točke pogodio za 4-2. U tom trenutku povratka za domaću reprezentaciju više nije bilo.

UEFA je kao igrača utakmice proglasila Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno volim nogomet. To je snaga i moj pokretač. Možda nismo ušli kako treba prvih 15-20 minuta. Kako je utakmica odmicala, bili smo bolji. Zasluženo smo pobijedili. Možda smo mogli izbjeći te produžetke", rekao je kapetan Vatrenih pa otkrio kakav je bio osjećaj kada mu je cijeli stadion skandirao ime.

"Bilo je fantastično. Prije utakmice smo izašli na stadion i nismo mogli vjerovati koliko ih ima. Osjećali smo se kao kod kuće. Hvala im na tome. Oni nas guraju dalje, daju nam snagu, bili su fantastična, naša su velika snaga."

Nije Luka htio otkriti oprašta li se nakon Lige nacija.

"Vidjet ćemo, sada to nije tema, najvažnija je Liga nacija i ono što nas čeka u nedjelju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najluđa utakmica u karijeri?

"Bilo je utakmica i na svjetskim prvenstvima i na europskom. Ova spada u jednu od takvih. Pobijedili smo domaćina na stadionu na kojem dugo nisu izgubili. Gledatelji su mogli uživati, bilo je napeto, puno šansi. Na kraju smo uspjeli doći do pobjede uz naš karakter i stav. Ali napravili smo tek pola posla, očekuje nas još finale."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo