MOĆNI PSG GRABI PREMA NASLOVU: / Neymar i Cavani zabili za novu pobjedu Parižana, a nisu se svađali ni oko penala

Image
Foto: AFP

U susretu 15. kola francuskog nogometnog prvenstva lider PSG je pobijedio Troyes 2-0, no kolo su obilježili porazi Monaca i Lyona.

29.11.2017.
23:24
AFP
VOYO logo

PSG je do pobjede protiv Troyesa stigao daleko teže nego što se očekivalo. Obranu gostiju slomio je Neymar tek u 73. minuti, a pobjedu je potvrdio Edinson Cavani u sudačkoj nadoknadi. Parižani su mogli i ranije do vodstva, no Cavani je u 41. minuti promašio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Neymar mu je prepustio da izvede jedanaesterac, a radi se o dvojcu koji se na početku sezone žestoko sukobio oko toga tko bi trebao izvoditi udarac s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille šokirao Lyon

Monaco je u derbiju kola poražen na gostovanju kod Nantesa 0-1, a pogodak odluke zabio je Lucas Lima u drugoj minuti sudačke nadoknade sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pored nemoćnog Danijela Subašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još veće iznenađenje je priredio Lille porazivši na gostovanju Lyon 2-1. Lille je do ovog kola bio u zoni ispadanja, a ovom pobjedom je napredovao za jedno mjesto i sada je na 18. poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije. Gosti su poveli u 21. minuti golom Thiaga Mendesa, izjednačio je Mariano Diaz u 36. minuti, a Ezequile Ponce je u 40. minuti ponovo doveo goste do novog vodstva. U drugom poluvremenu Lavovi su pritiskali, ali nisu uspjeli izjednačiti.

Marseille na drugom mjestu

Identičnim rezultatom je Nica slavila u Toulouseu. Domaćin je imao 1-0, igrača više i kazneni udarac, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Toulouse je stigao do vodstva već u trećoj minuti golom Andyja Delorta. Problemi za goste nastavili su se u 40. minuti kada je Dante 'pocrvenio', a kada je sudac Johann Hamel u 50. minuti dosudio kazneni udarac za domaćine činilo se kako je pitanje pobjednika razriješeno. No, Jimmy Durmaz je promašio jedanaesterac. U 79. minuti i Toulouse je ostao s igračem manje. Isključen je Kelvin Adou koji je pritom skrivio jedanaesterac. Mario Balotelli je bio siguran realizator za 1-1. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Bassem Srarfi je zabio za pobjedu Nice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kikseve Monaca i Lyona iskoristio je Marseille koji je gostujućom pobjedom protiv Metza 3-0 skočio na drugo mjesto. Za OM zabili su Florian Thauvin (18), Luiz Gustavo (36) i Lucas Ocampos (71).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo