MLADI HRVAT RADI ČUDA U DRESU BENFICE: / 'Sanjam nastup za reprezentaciju, zašto ne bih razmišljao o SP-u?'

Image
Foto: AFP

Krovinović tvrdi da mu je samopouzdanje na vrhuncu, a s izbornikom Dalićem zasad nije razgovarao.

12.12.2017.
10:51
AFP
VOYO logo

Mladi hrvatski nogometaš Filip Krovinović (22) posljednjih tjedana briljira u dresu najtrofejnijeg portugalskog kluba Benfice. Krovinović je nakon dvije odlične sezone u Rio Aveu ljetos prešao u Benficu u kojoj se nakon početnih problema zbog operacije bruha uspio nametnuti treneru Ruiju Vitoriji. U posljednje je vrijeme redovito u startnoj postavi i svojim igrama u veznom redu oduševljava portugalske medije koji sipaju pohvale na njegov račun. Prošli je vikend u pobjedi protiv Estorila (3-1) u 14. kolu zabio i prvijenac u dresu Benfice u portugalskom prvenstvu.

Image
MLADI HRVAT BRILJIRA U DRESU SLAVNE BENFICE: /

Srušio je rekord portugalske lige

Image
MLADI HRVAT BRILJIRA U DRESU SLAVNE BENFICE: /

Srušio je rekord portugalske lige

'Benfica je drugi svijet'

"Ma presretan sam, stvarno se ne mogu na ništa požaliti. Gledajte, bilo je meni dobro i u Rio Aveu, ali Benfica je - drugi svijet. Tek kada dođete ovdje shvatite veličinu ovoga kluba, pa što Benfica predstavlja u Lisabonu i portugalskom nogometu. Osjećam se odlično, uživam u svakom trenutku i svakim danom postajem sve bolji. Radim maksimalno, ne štedim se niti u jednom trenutku, samopouzdanje mi je na vrhuncu i sve je baš kako treba", izjavio je Krovinović za Goal.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavi li s ovakvim igrama, mladi ofenzivni veznjak će se sasvim sigurno naći i na radaru hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, nikada nismo izravno komunicirali, postoje samo neki indirektni kontakti. Kontakte s ljudima iz HNS-a imam, ali ne mogu reći da su u ovom trenutku direktno vezani uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Reprezentacija? Naravno da sam kao i svako dijete sanjao nastup za hrvatsku reprezentaciju, ma sanjam ga i dalje. Ali, nije na meni da biram ili radim izbornikov popis. Ja ću i dalje davati sve od sebe, pokušati biti još i bolji, a iskreno vjerujem da ću uz ovakve predstave, ali i ozbiljnu minutažu u ovakvome klubu, biti dio njegovih razmišljanja. Meni bi to bila velika čast, bio bih presretan, ali o tome odlučuje samo izbornik. Ja se mogu tek dokazivati na terenu", realan je nekadašnji nogometaš NK Zagreba.

'Mogu se zamisliti u Rusiji'

Na pitanje može li se zamisliti na SP-u u Rusiji, imao je spreman odgovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu, zašto ne? Rekao sam, u nogometu je sve moguće, a kako mi je krenulo u zadnje vrijeme, zašto ne bih razmišljao o tome?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo