MISTERIOZNA KOVAČIĆEVA OZLJEDA: / Real nema pojma kad je i kako nastradala mlada hrvatska zvijezda

Image

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić mogao bi se na teren vratiti za tri tjedna, prva je procjena liječnika nakon što je Real Madrid priopćio kako je iščašio zglob lijeve noge.

31.12.2016.
15:51
VOYO logo

"Ta ozljeda je česta u svijetu nogometa. Iako nije teška izaziva poteškoće prilikom određenih pokreta kod driblanja, promjene ritma i naglog zaustavljanja", kaže Jose Gonzalez, liječnik medicinskog centra Deyre u Madridu.

Image
VELIKI UDARAC ZA REAL MADRID: /

Ozlijedio se Mateo Kovačić! Vatreni izgubljen za početak nastavka sezone

Image
VELIKI UDARAC ZA REAL MADRID: /

Ozlijedio se Mateo Kovačić! Vatreni izgubljen za početak nastavka sezone

"Moja je procjena da će izbivati s terena tri tjedna".Real Madrid je u četvrtak priopćio kako se Kovačić ozlijedio na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu odbivši dati dodatne informacije. Madridska momčad je u finalu 18.prosinca pobijedila japansku Kashimu s 4-2 nakon produžetaka a Kovačić je u igru ušao u 105. minuti umjesto Luke Modrića. Odigrao je zadnjih petnaest minuta do posljednjeg sučevog zvižudka u 120. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije jasno u kojem se trenutku ozlijedio'

"Vrlo čudno. Utakmicu je završio bez problema, nije jasno u kojem trenutku se ozlijedio, no ništa se ne može dokazati", rekao je novinar španjolske Marce zamolivši da ostane neimenovan. Jedan novinar konkurentskih sportskih novina AS također je napomenuo kako je slučaj "vrlo čudan".

Nakon što je utakmica u Japanu završila, hrvatski vezni igrači Luka Modrić i Mateo Kovačić požurili su na aerodrom kako ne bi zakasnili na avion za Dubai te su napustili suigrače koji su otišli otrčati pobjednički krug, izvijestila je tog 18. prosinca Marca. Novinar koji je uživo pratio susret izvijestio je kako su Modrić i Kovačić dobili dopuštenje kluba za odlazak sa svojim obiteljima na odmor u Dubai, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok se ostatak momčadi vratio u Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri dana kasnije, 22. prosinca, Kovačić je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju na kojoj je u pustinji s Modrićem i bivšim suigračem u reprezentaciji Darijom Srnom, pored kojih su deve. Na nozi nije imao nikakav povez. Modrić je dan kasnije objavio fotografiju gdje poziru s obiteljima te niti tada lijeva noga 22-godišnjeg Kovačića nije imobilizirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljeda je nastala na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu

Nogometaši su se vratili u Madrid četiri dana kasnije, u utorak i Kovačić nije trenirao sa suigračima. U četvrtak je klub na svojoj internetskoj stranici objavio priopćenje u kojem piše kako su liječnici napravili pretrage te je ustanovljena ozljeda, "nastala tijekom Svjetskog klupskog prvenstva".

Glasnogovornik Real Madrida, Carlos Carbajosa, nije odgovorio u kojem trenutku se točno ozlijedio hrvatski reprezentativac, kada je osjetio bol, niti da li je umjesto puta u Dubai trebao mirovati i podvrći se liječenju povrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić nije bio dostupan za komentar a njegov zastupnik Nikky Vuksan, koji je bio uz njega na predstavljanju u Madridu u kolovozu 2015., nije odgovorio na upit.

"Liječnička služba Hrvatskog nogometnog saveza ima puno povjerenje u kolege iz Real Madrida", rekao je kratko Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a. Hrvatska iduću kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo igra 24. ožujka protiv drugoplasirane Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je prije gotovo dva mjeseca, 6. studenog, dobio udarac u lijevi zglob tijekom prvenstvene utakmice u Madridu protiv Leganesa. Tada je teren napustio u 60. minuti a zamijenio ga je oporavljeni Modrić. Šest dana kasnije odigrao je prvo poluvrijeme za Hrvatsku protiv Islanda pa se odmah vratio u Madrid gdje je zbog bolova propustio iduća tri treninga. Vratio se zatim u prvu postavu Real Madrida sudjelujući u pobjedi od 3-0 kod Atletico Madrida i remiju u Barceloni premda je između tih dviju utakmica osjetio bol pa ga je Zidane bio izvukao s terena u 81. minuti utakmice protiv Sportinga na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mateo je snažan kao bik'

"Mateo je snažan kao bik. Ta ozljeda je potpuno zaliječena", rekao je bio klupski dužnosnik uoči utakmice protiv Barcelone.

Real Madrid sada tvrdi da je ovo nova ozljeda i da "Kovačić nikada nije igrao ozlijeđen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac je od početka listopada iskoristio ozljede veznih igrača Casemira, Modrića i Kroosa te od tada stalno bio u udarnoj postavi europskog prvaka koji je neporažen u posljednjih 36 utakmica.

"Pronašao je svoje mjesto u Real Madridu. Trebalo mu je vremena da se adaptira jer je konkurencija izuzetno jaka no pokazao je kako može igrati", kaže Anton Maena, izvjestitelj radijske postaje Cadena SER u Madridu. "U drugom dijelu sezone, sa svim igračima fizički spremnima njegova uloga će pasti u drugi plan no sezona je duga i Zidane računa na njega pa će i dalje biti jedan od protagonista".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraća se sredinom siječnja

Od ozljeda su se ovaj mjesec oporavili Kroos i Casemiro pa mu je najnovija ozljeda dodatna prepreka da zauzme svoje mjesto na sredini terena. Na travnjak bi se mogao vratiti krajem siječnja čime će propustiti dvije utakmice osmine finala španjolskog kupa protiv Seville, te prvenstvene utakmice protiv Granade, Seville i Malage.

Real Madrid je u četvrtak objavio kako je liječničkim pregledom ustanovljeno da je i ofenzivni igrač Lucas Vazquez ozlijedio desnu nogu na Svjetskom klupskom prvenstvu a prema prvim procjenama mogao bi izbivati s terena tri do četiri tjedna. Njega je trener Zidane bio izvadio iz igre u 81. minuti finala protiv Kashime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo