NAJVEĆI PEHIST AKCIJE KATAR / Mile Škorić zaradio dvostruku ozljedu i otpada za derbi s Hajdukom. Gore je nego što se mislilo, evo koliko ga neće biti

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Magnetska rezonanca pokazala dvostruku ozljedu, gležnja lijeve noge i kvadricepsa desnog mišića iznad koljena. Škorić će izbivati dva do tri tjedna

31.3.2022.
13:14
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Ono o čemu smo jučer pisali, dobilo je svoju konačnu potvrdu. Najveći pehist Dalićevog team buildinga u Kataru Mile Škorić neće biti na raspolaganju treneru Nenadu Bjelici za nedjeljni derbi s Hajdukom u Gradskom vrtu (19.30).

15-20 dana out

Image
DOZNAJEMO /

Mile Škorić otpada za nedjeljni derbi s Hajdukom u Osijeku, Nenad Bjelica je u problemima? Evo kakva je situacija s Ivicom Ivušićem

Image
DOZNAJEMO /

Mile Škorić otpada za nedjeljni derbi s Hajdukom u Osijeku, Nenad Bjelica je u problemima? Evo kakva je situacija s Ivicom Ivušićem

Magnetska rezonanca obavljena u jučerašnjim popodnevnim satima nakon povratka iz Dohe u Zagreb pokazala je dvostruku ozljedu, gležnja lijeve noge i kvadricepsa desnog mišića iznad koljena, zadobivenih u drugoj i posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Bugarske (2-1 za Hrvatsku).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalna stanka, kako doznajemo, bit će dva do tri tjedna, znači 15-20 dana. Bjelica na svog kapetana neće moći računati u ligaškim susretima protiv Slaven Belupa u Koprivnici i Hrvatskog dragovoljca na svom terenu. Za Rijeku tek treba vidjeti, veliko možda. Ne treba posebno isticati koliki je hendikep za Osijek izostanak lidera, koji je bio starter protiv Bugarske, odigravši tek skoro punih 27 minuta.

Ne samo za derbi s Hajdukom nego i za utakmice koje slijede. Jer, kad ponovno zaigra, pitanje je koliko će mu trebati da se vrati u svoju staru formu, onu u kojoj je najbolji stoper HNL-a i zlatni Dalićev jocker zovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kako bilo, Nenad Bjelica spremio se za takav scenarij i ima nogometaše za nadomjestak. Tu su igrači iz postojećeg kadra koji ga mogu zamijeniti. Lončar, Čeberko, Bralić... Naravno, čitava momčad morat će raditi.

Ivušić je Ok

Što se tiče drugog osječkog reprezentativca koji je zadobio udarac u nedjelju protiv Bugarske na Education City stadionu (pobjeda Vatrenih 2-1), golmana Ivice Ivušića, on će biti na raspolaganju i startat će na vratima drugoplasirane momčadi HNL-a. Udarac u rebra pred kraj prijateljske utakmice nije bio tako ozbiljan, kako se prvotno strahovalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako uoči derbija Hajduk zauzima treću poziciju na HNL tablici s 52 osvojena boda u 27 odigranih utakmica, a Osijek je drugi s 57 osvojenih bodova u 28 odigranih susreta. 

Inače, Osijek i Hajduk tri puta su odmjerili snage u aktualnoj sezoni. U prvoj utakmici odigranoj u srpnju na Poljudu slavio je Osijek s 2:1 nakon preokreta. Druga utakmica odigrana je u listopadu u Gradskom vrtu i završila je rezultatom 1:1, a treći susret odigran u prosincu na Poljudu završio je bez pogodaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo