Milanović, Šuker i Štimac pozvali navijače da pokažu dostojanstvo

21.3.2013.
15:35
VOYO logo

Dan uoči utakmice Hrvatske i Srbije, javnosti su se obratili i hrvatski premijer Zoran Milanović, na zajedničkoj presici s Igorom Štimcem i Davorom Šukerom.

"Pozvao sam dva čovjeka koja su u cijeloj priči najbitniji, to su Igor Štimac i Davor Šuker. Puno je važnije da mi pošaljemo poruku od UEFE, jer smo mi u Hrvatskoj odgovorni. Drago mi je da su od Štimca i Šukera dolazile civilizirane izjave, jer nije lako. Na ovaj način pozivam sve koji dolaze na stadion da nadglasaju one koji bi vrijeđali. Ako čujete nešto da vas vrijeđa kao Hrvata odgovorite pjesmom ili eventualno zvižducima. Treba pokazati da je ovo zemlja koja voli svoje", poručio je premijer Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da smo imali lijepi radni sastanak. Kada smo igrali, znali smo koje odluke moramo povući. Normalno kao igrači smo htjeli da navijači budu 12. igrač... tražim da navijači budu dostojanstveni i ponosni", rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker i na pitanje hoće li Zdravko Mamić biti u loži na Maksimiru rekao:

"Hvala lijepo. GNK Dinamo ima svoja mjesta na stadionu, on je član IO HNS-a, sigurno će biti kao navijač, imamo više loža."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je bilo hoće li se utakmica prekinuti ukoliko hrvatski navijači počnu vrijeđati srpske reprezentativce.

"Pustimo službu za sigurnost i delegate da rade svoj posao. Na njima je da rade najbolje što mogu", rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imajmo na umu da je Hrvatska naša domovina, imajmo na umu što znači biti Hrvatom. Dajte nam podršku ljubavlju prema nama, a ne mržnjom prema suparniku", kazao je izbornik Igor Štimac.

Podsjetimo, dugo očekivana utakmica 5. kola skupine A u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo počinje u petak, 22. ožujka, u 18 sati na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sigurnosnih razloga na stadion neće smjeti ući gostujući navijači, a impresivne mjere sigurnosti obilježile su i dolazak srpske reprezentacije u Zagreb. U četvrtak oko podneva, jake snage specijalne policije blokirale su cijelu trasu kojom su autobusi društva iz Srbije stigli do svojih baza u hotelima Sheraton i Esplanade.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo