AMERIČKI SAN / Messi će u MLS-u zarađivati 50 milijuna eura po sezoni, plaćat će ga i Apple?!

Image
Foto: Profimedia

The Athletic piše kako će Messi zarađivati 50 milijuna eura po sezoni

8.6.2023.
12:33
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, najbolji nogometaš današnjice bez obzira na sve - Lionel Messi (35) - donio je konačnu odluku. Karijeru će nastaviti u američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi MLS-u.

Image
NOVI IZAZOV /

Messi potpisao za novi klub pa otkrio zašto se nije vratio u Barcelonu

Image
NOVI IZAZOV /

Messi potpisao za novi klub pa otkrio zašto se nije vratio u Barcelonu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi kod Beckhama

Veličanstveni Argentinac igrat će za Inter Miami čiji je vlasnik slavni bivši nogometaš David Beckham. Iako se pričalo kako će se Messi vratiti u Barcelonu, to se nije dogodilo. 

Ugledni američki sportski portal The Athletic piše kako će Messi zarađivati 50 milijuna eura po sezoni i ne samo to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postotak od pretplate Applea

Messi će dobiti postotak od pretplata koje Apple proda na gledanje utakmica lige izravno od tog tehnološkog diva. Proizvođač sportske opreme Adidas platit će mu udio prodaje njegovih dresova, a na kraju karijere moći će kupiti neki klub iz MLS-a.

Nakon što su David Beckham i njegovi partneri iz Inter Miamija krajem siječnja 2018. dobili 25. franšizu MLS-a, čovjek koji je revolucionirao ligu kao igrač za LA Galaxy podijelio je video poruku Lionela Messija na svom Instagram računu - tko zna, možda me za nekoliko godina nazoveš", zaključio je bio tada Messi nakon što je čestitao Beckhamu na novom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavljena i otkupnina

Šest godina kasnije, Messijeva video poruka je urodila plodom, jer je najavio da će potpisati za Inter Miami unatoč ponudama Saudijske Arabije i Barcelone.

Bilo je potrebno puno više od prijateljskog poziva da se argentinska superzvijezda dovede u SAD zbog nogometa ili soccera, kako to Amerikanci govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Miami i MLS postavili su otkupninu za kralja nogometa kojeg mnogi smatraju najvećim igračem u povijesti igre. Messi će navodno dobiti dio MLS-a i Appleovog partnerstva za emitiranje, a Adidas, jedan od najstarijih sponzora lige, također se navodno ulaže u dovođenje Argentinca u Miami. Bez sumnje, on će biti revolucija", pišu američki novinari.

Već donio ogromnu popularnost

Lionel Messi nije ni stigao u Miami, a već je klubu donio ogromnu popularnost i napravio pravi bum u MLS-u - "niti jedan igrač u povijesti lige nije izazvao takav interes", stoji u pisanju The Athletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Leova potpisa Miami Inter je imao oko 900.000 pratitelja na Instagramu, a u samo 12 sati taj je broj skočio na više od 4,6 milijuna i nastavlja rasti.

Sličan utjecaj Messi je imao na PSG kad je stigao u ljeto 2021., u tjedan dana francuski je klub dobio 5,6 milijuna novih pratitelja, a u prvih godinu dana od Argentinčeva dolaska klub je generirao 700 milijuna prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo