MATEO KOVAČIĆ OTKRIO ŠTO MU JE NAJVIŠE SMETALO U REALU I INTERU: / 'To je bio najveći problem za mene u karijeri'

Image
Foto: Profimedia

Kovačić je pokazao zavidnu igru u veznom redu, no nedostaju mu samo golovi. A o zabijanju golova može naučiti puno toga od velikog Franka Lamparda

19.11.2019.
14:29
Profimedia
VOYO logo

Mateo Kovačić polako, ali sigurno postaje jedan od ključnih igrača Chelseaja. Pod trenerom Frankom Lampardom koji mu je dao povjerenje Kovačić igra odlično u sredini terena, a postao je i milljenik navijača zbog svojih majstorskih poteza.

Povodom svojih dobrih igara Kovačić je dao intervju za klupsku televiziju Chelsea TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj posao je otvarati prostor za druge. To je moja velika snaga, a ove sezone igramo nešto drugačije nego prošle pa mi je i lakše odrađivati zadatke. Sada smo direktniji, agresivniji, pokušavamo stvari koje prošle sezone nismo. Bolje se osjećam, mislim da je moja idealna pozicija u srcu vezne linije kao jedan od dvojice igrača, ali mogu igrati i u vezi s trojicom igrača", rekao je Kovačić u intervjuu za klupsku televiziju.

Image
AUDICIJA NA DROSINI: /

Ovo su dečki kojima će prijateljska utakmica protiv Gruzije biti ravna finalu Svjetskog prvenstva

Image
AUDICIJA NA DROSINI: /

Ovo su dečki kojima će prijateljska utakmica protiv Gruzije biti ravna finalu Svjetskog prvenstva

Image
Foto: Elli Birch/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

single club/league/player publications/services.

Marcos Alonso of Chelsea celebrates with team mate Mateo Kovacic of Chelsea after scoring the first goal of the match Chelsea v Newcstle Unired, English Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 19 Oct 2019, Image: 477870852, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Elli Birch/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Sve se događalo prebrzo'

Kroz svoju karijeru Mateo je igrao za velike klubove Real Madrid i Inter, ali nije dobivao ni konstantnu minutažu niti je stalno igrao na jednoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio problem za mene u karijeri. Sve se događalo prebrzo. Imao sam tri sjajne, ali teške godine u Madridu. Igrao sam i nisam igrao. Nisam imao kontinuitet nastupa kakav imam ovdje. Uživao sam, osvojili smo tri Lige prvaka, ali Chelsea je došao u najboljem trenutku moje karijere. Drago mi je da je sve tako završilo", rekao je Kovačić.

Kovačić je pokazao zavidnu igru u veznom redu, no nedostaju mu samo golovi. A o zabijanju golova može naučiti puno toga od velikog Franka Lamparda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažniji gol je onaj prvi. U Interu sam zabio dosta golova jer sam počeo zabijati od samog početka sezone. Onda to krene samo od sebe. Nikad nisam imao pritisak da moram zabijati golove, ali naravno da radim na tome da se popravim kao strijelac. Moj trener je najbolji veznjak-strijelac u povijesti nogometa, on kaže da moram pucati i ja pucam. To je jednostavno stvar mentaliteta. Potrebno je pokušavati zabiti gol, biti agresivan i imati glad za golovima. Pokušavam se popraviti i sigurno ću uspjeti", zaključio je Kova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo