Skandalozno suđenje: Oko sokolovo nabrojalo još dva isključenja, dva penala...

Sudački ekspert Mateo Beusan progovorio je u analizi za Sportski.net o kardinalnim sudačkim pogreškama u derbiju Hajduka i Dinama. Ogorčenje u Splitu je veliko.

28.2.2013.
13:42
VOYO logo

"Znači ovako, sudac Ivan Bebek je počeo utakmicu s mišlju da ne stvara tenzije i pokušao je verbalnim upozorenjima stvoriti situaciju da može mirno dovesti utakmicu do kraja. Međutim, odmah moram reći da je pogriješio kod Jozinovića, koji je već u 11. minuti morao biti opomenut zbog onakvog protesta na odluku suca. Nakon toga, imamo 32. minutu, gdje je dvostruka sporna situacija. Svi su se bazirali na to da je bio kazneni udarac za Hajduk nakon povlačenja Vršajevića od strane Jerka Leke u kaznenom prostoru, ali sekundu prije toga bio je prekršaj na Vrsaljku, isto tako povlačenje u šesnaestercu koje nije suđeno.

I sad je problem, ako nije sudio prekršaj na Vrsaljku, onda je bio kazneni udarac za Hajduk čist k'o suza! Po Bebekovom kriteriju, nakon toga je Caktaš trebao dobiti žuti karton zbog prekršaja nad Lekom, a nije. Po tom kriteriju, još je veća greška što Andrijašević nije dobio isključenje kad je napravio prekršaj na Čopu. Pa to je bio strašan faul, direktno u nogu je išao. Ne želim ulaziti u kriterij, ali ako je već zauzeo takav stav od početka, onda je to bilo za isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, penal za Hajduk i igrač manje za Splićane, a nismo ni došli do famozne 80. minute... "Ma to je jasno k'o dan. Očigledna namjera Vrsaljka da igra rukom po lopti, da spriječi izglednu situaciju za postizanje zgoditka jer je bio udarac prema golu. Jedina mjerodavna odluka je bio kazneni udarac i isključenje. I što je sad najvažnije, pokušat ću objasniti ono što sam vidio. Najmanje tri kornera Hajduka u drugom dijelu nisu izvedena regularno, lopta niti jednom nije bila na pravom mjestu, niti jednom. A to znači da sudac nije popratio tog igrača koji je izvodio korner niti je kontrolirao loptu. Što znači da se nije nalazio u položaju lijevo od lopte, i njemu je, kako se nalazio više na desnoj strani, bilo teško vidjeti tu lijevu ruku Vrsaljka.

I sada po stoti put dolazimo do tog petog suca, a ovaj put ih je bilo i šest. Kako je moguće da nitko nije vidio očiti penal za Hajduk? "Ma čujte, pa i taj prvi prekršaj unutar kaznenog prostora koji sam spomenuo je trebao vidjeti, mislim da je to bio Vučkov, i ovo drugo je vjerojatno trebao vidjeti Vučemilović. Tako da se dobar potez uvođenja više sudaca, da bi derbi bio bez repova, na kraju pretvorio u suprotnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po ovome što ste nabrojali, ispada da su suci izmasakrirali derbi. Kad bi se ove vaše opaske primijenile na terenu, to bi bila jedna sasvim druga utakmica. "Pa evo, vi sami razmislite o tome što govorim. To je moja analiza. Bebek je naš najbolji sudac, ali negativnu ocjenu mora dobiti, tu uopće nema dileme. Sad, koju će njemu ocjenu dati kontrolor, to pitajte gospodina Kukića. I moj konačni zaključak – da je on dosudio kazneni udarac za Hajduk i isključio Vrsaljka, nitko u Hrvatskoj ne bi spominjao niti jedan drugi detalj. Molim vas, to napišite. Da je Hajduk iz te situacije recimo postigao zgoditak, nitko u ovoj državi ne bi spominjao suđenje, nego bi bilo čak za pohvalu", zaključilo je Oko sokolovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo