RASPRIČAO SE / Mario Mandžukić se povjerio Talijanima: Govorio je o Vatrenima, Svjetskom prvenstvu i otkrio da bi u Juventusu volio vidjeti jednog Hrvata

Image
Foto: Profimedia

Mandžukić je aktivnu igračku karijeru zaključio 2021. godine

5.11.2022.
14:27
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš, a sada član stručnog stožera hrvatske reprezentacije, Mario Mandžukić(36), dao je veliki intervju za ugledni talijanski sportski list Gazzettu dello Sport u kojemu je govorio o brojnim temama.

Image
SVE JE SPREMNO /

Dalić objavio širi popis za Katar, nema iznenađenja, jasno i tko će zamijeniti Kalinića: 'Taj događaj potvrđuje što je najvažnije'

Image
SVE JE SPREMNO /

Dalić objavio širi popis za Katar, nema iznenađenja, jasno i tko će zamijeniti Kalinića: 'Taj događaj potvrđuje što je najvažnije'

"Kada sam se 2021. odlučio povući iz nogometa, bio sam miran sam sa sobom, jer sam ostvario sve ciljeve o kojima sam sanjao kao dijete. Biti profesionalni nogometaš donosi puno radosti i uzbuđenja. Znam da je to bila privilegija", rekao je Mandžukić na početku razgovora i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam osoba koja razmišlja o prošlosti, pa ne trošim vrijeme na 'žaljenje za nogometom'. Volim raditi s hrvatskom reprezentacijom. Zlatko Dalić je odličan vođa, a naš stožer čine još dvojica bivših igrača - Ćorluka i Olić - s kojima sam igrao, a sada dijelimo odgovornost kao treneri. Atmosfera u Hrvatskoj uvijek je posebna, kao u obitelji."

'Hrvatska je zemlja talenata'

Potom je Mandžukić istaknuo da bi htio vidjeti jednog hrvatskog nogometaša u svom bivšem klubu, talijanskom gigantu Juventusu, za koji je igrao od 2015. do 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Alamy

Mario Mandžukić

"Volio bih vidjeti još jednog Hrvata u crno-bijelom dresu. Kao sunarodnjak, a prije svega kao član stožera hrvatske reprezentacije, rado bih nekoga preporučio Juveu. No, nikada to ne bih učinio preko medija. Hrvatska je zemlja talenata, zasigurno ima igrača koje bih sada ili u budućnosti mogao vidjeti s Juveom", istaknuo je i potom se osvrnuo na jednog od najvažnijih igrača u hrvatskoj reprezentaciji, veznjaka Marcela Brozovića, koji je donedavno bio "van stroja" zbog ozljede. "Mandža" je istaknuo da uopće nije zabrinut za Brozovića.

"Možda bih bio više zabrinut da je u pitanju netko drugi, ali s Marcelom nisam. Ovakvu ozljedu ne treba podcjenjivati, ali poznavajući njegov karakter i njegove fizičke sposobnosti, nemam straha. Bitno je da se dobro oporavio, onda sam siguran da će svojih 11-12 kilometara istrčati i bez treninga", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo