'Zamislite to! Zagrepčani u svojim trenirkama šetaju posred rive!'

Prosvjedni skup Torcide u znak potpore Hajduku i otpora nepravdi u HNS-u završio je bez ijednog izgreda, objavila je splitska policija.

29.11.2014.
17:25
VOYO logo

Sudionici prosvjeda su se dostojanstveno razišli, dobar dio njih po okolnim kafićima, ponajviše na Cankarjevoj poljani pored starog igrališta Hajduka, gdje će putem TV ekrana pratiti utakmicu između Hajduka i Zagreba. Ta se utakmica u 17 sati igra na Poljudu i to bez gledatelja zbog HNS-ove kazne Hajduku.

Službeno nema podataka o broju prosvjednika koji su se u zaista velikom broju okupili na Rivi, no procjenjuje se da ih se okupilo oko 30 tisuća i to iz gotovo svih krajeva Dalmacije što je bilo vidljivo na transparentima koje su nosili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za vrijeme održavanja prosvjednog skupa na Rivi, a koji je počeo u 14 sati, pa sve do završetka u 15.30 sati, sve je proteklo mirno. Policija nije zabilježila nikakve izgrede, narušavanja javnog reda i mira ili oštećenja imovine", izjavila je za Hinu Ana Čepić iz Odjela za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske.

//www.youtube.com/embed/ekDjbf9fmIg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan je nakon svega bio i predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je za Sportski.net iznio svoje dojmove s Rive.

"Još jednom se pokazalo da je Hajduk više od nogometnog kluba, da je to pokret, nešto iznad samog sporta. Zahtjevi s tog skupa i zahtjevi koji idu od Hajduka nisu samo vezani uz nogomet. Tražimo transparentnost, tražimo ravnopravnost i da se konačno promijene odnosi u hrvatskom nogometu. Bilo je jako puno ljudi, riva je bilo puna, a nikome se nije ništa dogodilo i zato sam jako ponosan. Naravno, neki će možda zamjeriti na nekim neprimjerenim porukama, ali kad pogledamo cijelu situaciju, to je bilo marginalno", izjavio je Brbić i naglasio jednu bitnu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam da je negdje pisalo kako se ovdje radi o ugnjetavanju od strane Zagreba. Ne, nikako ne bih htio da to tak ispadne, to nema veze sa Zagrebom i sa Zagrepčanima. Neki su to spomenuli, ali ne trebaju to mediji potencirati jer nikome to nije ni na kraj pameti. Pa da dođemo u sukob nekakav zagrebačkih i splistkih tablica... i nekih sličnih gluposti. Evo vam jedan primjer. Nogometaši Zagreba su neposredno prije samog prosvjeda normalno u svojim trenirakama šetali po rivi i to je zaista bilo lijepo vidit. Niti su imali ikakvog straha niti ih je itko ružno pogledao. Zamislite to!".

Nakon govora kojeg su, među ostalim, kratko držali Ivo Bego, Marin Brbić, Branka Ramljak, Goran Vučević, Vinko Radovani i Nikola Koceić Bilan na Rivi je uslijedio i koncert splitske grupe Kuzma i Shaka Zulu. Točno sat i pol vremena nakon početka s govornice je rečeno kako je prosvjedni skup završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su pozvani da se u miru raziđu što su i napravili, te je u tom trenutku na jednom od trajekata koji su ulazili u luku na palubama upaljeno nekoliko bengalki u znak potpore. Inače, današnji prosvjed su glasnim trubljenjem poduprli brodovi koji su se nalazili u luci, ali i veliki broj vozača.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo