Marić: 'Od UEFA-e tražim milijun eura odštete!'

Kao što je i najavio, bjelovarski nogometni sudac Bruno Marić otvorio je dušu na presici u srijedu i pojasnio razloge najavljenih tužbi protiv UEFA-e i Cibalije.

23.3.2011.
16:44
VOYO logo

"Ja sam ponosan na svoje suđenje na utakmici Cibalia - Dinamo. Ako je i bilo pogrešaka, pa i ja sam samo čovjek! No, uvrede, prijetnje, blaćenje i linč koji sam doživio u Vinkovcima više neću dopustiti. Sljedeći put ću nakon svakog šovinističkog, nacionalističkog, rasističkog i bilo kakvog drugog vrijeđanja postupiti po napucima FIFA-e i UEFA-e te prekinuti utakmicu", rekao je Marić koji će pokrenuti kazneni progon predsjednika Cibalijine uprave Željka Čule, a od kluba će tražiti odštetu za nanesenu štetu njegovu ugledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga tužba bit će poslana na adresu UEFA-e.

"Nama su iz UEFA-e poručili da Bruno Marić nije kriv i da nema veze s namještanjem utakmica za što ga se teretilo, ali da im mora dati nešto protiv Markovića i Mamića", otkrio je Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj i ustvrdio da je optužnica protiv njegova klijenta bila izmišljena kako bi on surađivao s krovnom kućom europskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podići ćemo tužbu protiv UEFA-e pri hrvatskom sudu i tražiti milijun eura odštete! UEFA-i dajemo 10 dana za nagodbu. Ispričaju li se gospodinu Mariću za sve laži, i to na način kako mi budemo tražili, nećemo zahtijevati ni lipe", pojasnio je Gredelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dođe li do suda, Gredelj kaže da će kao svjedoke pozvati Platinija, Srebrića, Markovića, Limmahera, Bokšića...

"Hajka na Brunu Marića započela je prošle godine nakon afere s famoznim Robinom Bokšićem i nanesena mu je velika šteta. Kontaktirali smo i glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića i otkrili mu što ćemo poduzeti, no on nam je savjetovao da to ne činimo jer ćemo sve imati protiv sebe", zaključio je Gredelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103120250006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo