Vatreni priznao: 'Ovo se događa jednom u životu'

'Imao sam kratak, ali značajan za mene razgovor sa Karl Heinzeom Rummeniggeom. Osim što sam ga znao kao velikog igrača, Rummenigge me dojmio pozivom i zbog načina razgovora.

28.6.2012.
12:22
VOYO logo

Tjedan iz snova na EURU promijenio je mnogo toga u karijeri Marija Mandžukića. Prije odlaska u Poljsku, njegov trener u Wolfsburgu Felix Magath ga je prekrižio. Nije mu želio povisiti plaću, doveo je dva nova napadača. Jednostavno, nije mu bio u planovima.

I onda je došla Irska. Dva gola glavom. Pa Italija i zakucavanje lopte iza Buffona i Mandžukić se našao na meti mnogih klubova. Spominjala se Barcelona, pa Juventus, a on je na kraju završio u Bayernu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=78zuHDjxuNFMgS9J

"Sretan sam čovjek, to je najvažnije što vam mogu kazati, onako iz duše, o svom raspoloženju", poručio je najbolji hrvatski strijelac na EURU i na pitanje o koketiranju s Bavarcima dodao: "Nešto se spominjalo i prije Eura, ali konkretan i jasan signal stigao je nakon što smo zaključili naš nastup." Bivši igrač po dva kluba iz hrvatske metropole (Dinama, Zagreba) i Slavonskog broda (Marsonije i Željezničara) priznao je što ga je odvuklo u Bavarsku. "Imao sam kratak ali značajan za mene razgovor sa Karl Heinzeom Rummeniggeom. Osim što sam ga znao kao velikog igrača, Rummenigge me dojmio pozivom i zbog načina razgovora. Kazao je da me žele u svojim redovima i uvjerljivo mi dao do znanja koliko me cijene. Zapravo je fantastičan osjećaj kad te takav velikan nazove i u ime Bayerna poziva da im se priključite."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostao je miran, ali sretan.

"Odgovorio sam da sam počašćen pozivom tako velikog kluba. Uživao sam taj trenutak jer se takve prilike događaju možda jednom u karijeri, životu. Ne možeš ne željeti prihvatiti poziv u Bayern, iako sam bio svjestan da je to samo jedan dio priče. Drugi je bio Wolfsburg, ugovor koji traje još dvije godine, moja želja da svi u tom poslu budu zadovoljni. Euforija? Ne, nisam euforičan tip, ipak imam 26 godina, ali osjećaj sreće i ispunjenja, to je definitivno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi prethodnici u Bayernu, Ivica Olići Danijel Pranjić su u nekim periodima grijali klupu. Boji li se iste sudbine?

"Ne razmišljam o tome jer svaki je igrač u Bayernovoj ruži važan. Puno je utakmica, u raznim natjecanjima, ima uspona i padova forme, nekad se dogodi da nisi u prvom planu. No, ja pozitivno uvijek gledam na stvari i uvjeren sam da ću se izboriti za naslovne uloge", zaključio je Mandžukić u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo