Mandžukić progovorio o odlasku iz Bayerna

U intervjuu za službenu stranicu Bayerna, hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić osvrnuo se na sjajnu sezonu koju će u subotu okončati finalnom utakmicom DFB Pokala protiv Stuttgarta…

1.6.2013.
13:01
VOYO logo

Mandžukić je s Bayernom već osigurao dvije titule, Bundesligu i Ligu prvaka. Njegov doprinos tim uspjesima je bio ogroman, ne samo zbog 22 gola u 39 odigranih utakmica, uključujući i pogodak koji je zabio u finalnoj utakmici Lige prvaka na Wembleyju protiv Borussije Dortmund, u pobjedi Bayerna 2:1.

Mario, da vam je netko prije godinu dana rekao da ćete se priključiti Bayernu i osvojiti trostruku krunu (u slučaju pobjede u subotu protiv Stuttgarta, op.a.), što biste mu rekli? Vjerojatno bih se prvo nasmijao. Međutim, već nakon prvih nekoliko treninga s momčadi sam osjetio da je to vrlo posebna skupina s nevjerojatnom kvalitetom. Stoga me i ne čudi da smo sada tako blizu trostrukoj kruni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ste se osjećali kada ste prošle subote podignuli trofej Lige prvaka u zrak? Teško je to opisati s riječima. To je nevjerojatan skup osjećaja, sreće i pozitivne energije. Tek sada počinjem shvaćati što smo ostvarili.

Što vama osobno znači osvajanje Lige prvaka? O tome sam uvijek sanjao. Oduševljen sam što sam dio takve gigantske momčadi i što sam imao priliku doživjeti ovakvu izvanrednu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rutube.ru/video/embed/6367205

Tko vam je sve čestitao? Primio sam bezbroj poruka. Bio sam u kontaktu s gotovo cijelom hrvatskom reprezentacijom. Na primjer, s Lukom Modrićem. Poručio mi je: ''Mario, samo ti zabij gol i osvojit ćete vi to''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu u finalu DFB Pokala protiv Stuttgarta u Berlinu možete osvojiti trostruku krunu? Znamo da možemo ući u povijest. To je upravo ono što ja želim, što žele i svi moji suigrači. Spreman sam i u subotu ću još jednom izvući iz svog tijela maksimum.

Koliko je opasan Stuttgart? U jednoj utakmici je sve moguće. No, mi imamo samopouzdanja, trebamo ponoviti igru iz drugog poluvremena na Wembleyju. Ukoliko uspijemo, imat ćemo u nedjelju s navijačima u Münchenu veliku proslavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U medijima su se pojavile špekulacije da biste ovoga ljeta mogli napustiti Bayern. Ima li što u tome? Mogu uvjeriti navijače da se osjećam vrlo ugodno u Bayernu, na terenu i izvan terena. Tako će biti i sljedeće sezone. Ne razmišljam o odlasku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih dana se, kada je u pitanju europski i njemački nogometni prvak Bayern, mnogo priča o tome što će biti s Francuzom Franckom Riberyjem u budućnosti. Odlični veznjak Bavaraca ima valjani ugovor s klubom do lipnja 2015. godine, ali su određeni navodi govorili kako bi mogao napustiti klub tijekom ovog ljeta. No, čelnici Bayerna ipak su u izjavama stalno naglašavali kako imaju namjeru zadržati Riberyja, a sve je ponovio ovog vikenda Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor Bayerna, koji je stvari i precizirao:

"Već je načelno dogovoreno sve s Riberyjem. Njemu je dobro u klubu, a i njegova obitelj uživa u Münchenu", rekao je Rummenigge, te je najavio kako bi se druženje kluba i Riberyja moglo produljiti sve do 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribery je ukupno dosad postigao 80 pogodaka u svim natjecanjima za Bayern, te je uvijek bio važna karika u svim uspjesima kluba posljednjih godina. Tako je i ove godine bio izuzetno bitan igrač Heynckesove momčadi koja u subotu juri trostruku krunu.

Dosad je Bayern slavio u Bundesligi i Ligi prvaka, a u subotu u berlinskom finalu DFB Pokala igra protiv Stuttgarta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo