OTKRIO PLANOVE / Rangnick stao pred novinare, poslao poruku Ronaldu i razjasnio glasinu koja se pojavila o njemu

Image

Njemački stručnjak imao je vatreno krštenje na otoku

3.12.2021.
12:32
VOYO logo

Na pitanje mogu li Ronaldo ili Messi igrati u njegovom RB Leipzigu, Ralf Rangnick je 2016. odgovorio:

“Bilo bi apsurdno misliti da bi to funkcioniralo. Obojica su prestara, a i preskupa”, rekao je tada Rangnick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački stručnjak u petak je održao prvu konferenciju za novinare kao novi trener Manchester Uniteda. Očekivano, jedno od pitanja bilo je vezano za Portugalca.

Image
RONALDO I EKIPA ĆE POLUDJETI /

Novi trener Manchester Uniteda ima brutalne metode za kažnjavanje igrača: Cristiano bi mogao završiti u suknjici

Image
RONALDO I EKIPA ĆE POLUDJETI /

Novi trener Manchester Uniteda ima brutalne metode za kažnjavanje igrača: Cristiano bi mogao završiti u suknjici

“Vaš stil igre uvijek morate prilagoditi tipu igrača koji imate. Gledajući Cristiana protiv Arsenala, u tom drugom poluvremenu, s 36 godina... On je sjajan profesionalac, nisam vidio igrača njegovih godina koji je fizički tako spreman. I dalje je igrač koji lako pravi razliku. Stvar je u tome kako razviti cijelu momčad, ne samo Cristiana. Igramo u najkompetitivnijoj ligi na svetu, potrebni su nam svi igrači. Ono što sam vidio od njega, on je voljan to napraviti, podrediti se momčadi", rekao je Rangnick. Progovorio je Nijemac i o brojnim drugim temama pa i zašto je pristao doći na Old Trafford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni cilj

“Ako vas klub poput Manchester Uniteda zove i nude vam takvu ulogu, ne možete ih odbiti. Svojevremeno, Chelsea me je kontaktirao, ali su oni pričali o poziciji menadžera na samo četiri mjeseca. Ovdje pričamo o šest mjeseci i dvije godine uloge savjetnika”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni cilj mi je da uravnotežim momčad. Primili smo dva gola u četvrtak i ako pogledate ukupan broj primljenih golova, to je u prosjeku dva po susretu. To je previše. Tako nešto vam nije potrebno, u nogometu je sve u tome da se smanji faktor koincidencije", dodao je njemački stručnjak. Pitali su ga i da li želi da ostane na kormilu duže od šest mjeseci.

Što nakon šest mjeseci?

"Ljudi s kojima sam pričao su bili vrlo jasni o toj šestomjesečnoj ulozi. Nismo pričali o tome što će biti na ljeto. Ako budu pričali poslije o tome, vidjet ćemo. Ako me pitaju za mišljenje, dat ću im istu preporuku koju sam dva puta dao i Leipzigu, da je sa mnom bolje raditi na godinu dana", kaže Rangnick. Osvrnuo se i na probleme kluba nakon odlaska sir Alexa Fergusona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije neobično da je poslije dugog i uspješnog perioda klubu potrebno da pronađe novi put. Klub nije imao kontinuitet u dovođenju novih igrača i držanja onoga što je DNK kluba. Ubuduće, članovi uprave i ja ćemo imati isto mišljenje. Važno je da u menadžmentu nemate mnogo promjena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O glasinama

Također, pričao je i glasinama kako dobiva posebne bonuse za dovođenje određenih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Deset milijuna za Haalanda, deset za Mbappéa, pa deset za Lewandowskog i Kimmicha...To je glupost. Nema takve klauzule u mom ugovoru. Nema smisla pričati o novim igračima. Znam kakav je Erling Haaland, a u međuvremenu, cijeli svet je to shvatio. Ofenzivni igrači koje imamo ovdje, mogu reći da su oni takvi da nemam potrebe pričati o bilo kojem drugom igraču. Moderni nogomet se promijenio u posljednjih deset godina, pretvorio se u nešto više fizičko, atletsko, igra je vertikalnija. Kako bi se momčad razvila morate trenirati tijelo i mozak igrača", zaključio je novi trener Uniteda.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo