MANCHESTER UNITED PRVAK? / Ovo je dokaz da za to ne postoje nikakve šanse!

Image
Foto: AFP, JOHN MACDOUGALL
20.1.2016.
18:48
AFP, JOHN MACDOUGALL
VOYO logo

United u ovom trenutku čak nije ni u zoni koja vodi u Ligu prvaka, na petom je mjestu sa sedam bodova manje od vodećeg Arsenala, ali to nije spriječilo Van Gaala da najavi borbu za trofej. No, koliko je to doista realno? Jedan statistički podatak sugerira da nije nimalo.

Neučinkoviti Rooney i Martial

Manchester United je, naime, u dosadašnja 22 kola postigao samo 28 golova. U prosjeku, dakle, postiže 1,27 pogodaka po utakmici, a kada bi nastavio u istom ritmu, sezonu bi završio s 48 golova na kontu. Bio bi to najgori učinak u klupskoj povijesti otkad se igra Premier liga, a osim toga - nikad nitko nije osvojio naslov s tolikim brojem postignutih pogodaka. Ni približno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkad se premierligaška sezona sastoji od 38 kola, prvaci s najmanjim brojem golova bili su United u sezoni 2008/09 i Arsenal u sezoni 1997/98 - i jedni i drugi su zabili po 68 pogodaka. Osim toga, prošlo je više od deset godina otkad je jedna momčad s manje od 50 postignutih golova završila u topu 6!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavi li, dakle, div s Old Trafforda sa sadašnjom učestalošću postizanja golova, šanse da će osvojiti naslov su mizerne. A teško će se nešto popraviti ako se napadači hitno ne probude: Wayne Rooney je dosad upisao šest, a Anthony Martial samo pet pogodaka. Uz takvu statistiku United ni ne može biti bolji nego što jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo