Play ponuda

MANCHESTER slavi naslov prvaka: / Pijanka će trajati tjednima!

shimmer fallback

FC United of Manchester konačno je osvojio 7. englesku ligu i nogometni klub koji vodi 'ulica' podario je svojim navijačima najbolji poklon za 10. rođendan.

25.4.2015.
18:09
Play ponuda

Priča je poznata i započela je 2005. godine. Tada su nezadovoljni navijači Manchester Uniteda razočarani tajkunizacijom nogometa i preuzimanjem kluba od američkog milijardera Malcolma Glazera osnovali klub - United of Manchester. Vratili su se iskonskom, 'old school' nogometu, gdje za voljeni klub nećete morati dizati par kredita kako bi kupili godišnju ulaznicu i po sistemu 'jedan član - jedan glas' osnovali United of Manchester. Ideja im je bila povezati nogomet i zajednicu, te dovesti djecu i mlade na tribine.

Iako ih je Sir Alex Ferguson javno popljuvao i izvrijeđao, tisuće razočaranih navijača priključilo se pokretu, a u prve tri sezone dojurili su s tri naslova prvaka iz 10. ranga do Northern Premier Leaguea, odnosno 7. lige. Dalje nisu mogli, uvijek bi bili pri vrhu, ali kroz doigravanje bi ostali bez 6. engleske lige.

Nisu imali svoj stadion, seljakali su se kao nomadi, ali na 10. rođendan je sve došlo na svoje. Prošlog su vikenda teoretski osigurali naslov, a vjerojatno još opijeni slavljem su u subotu izgubili prvu utakmicu (1:0 za Workington) nakon čak pet mjeseci. Svejedno su ostali prvi i sad kreću dani ponosa i slave za navijački klub.

Krajem svibnja u Manchester, na njihov novi stadion (Broadhurst park) stiže ni manje, ni više nego - Benfica. Konačno je završen njihov stadion i na obljetnicu finala Lige prvaka iz 1968. godine (United - Benfica) im stiže portugalski velikan.

Naravno, doći će u kombiniranom sastavu, ali koga briga. Tribine (kapacitet 5.500) će biti premale za sve zainteresirane. FCUM ima 4.000 članova koji plaćaju članarinu i vole 'svoj' klub. Kako to izgleda kad United igra na gostovanju, pogledajte u VIDEU iz Torquaya.

Play ponuda
Play ponuda