MANCHESTER PROSUO POBJEDU U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA: / Maguire zabio u četvrtoj minuti nadoknade, hat-trick Kanea

Image
Foto: AFP

Matin slobodnjak pravo je remek-djelo

23.12.2017.
22:43
AFP
VOYO logo

Manchester United nije uspio u gostima pobijediti Leicester. Završilo je 2-2, a Juan Mata odigrao je odličnu utakmicu sa dva gola za Crvene Vragove.

Domaćini su poveli golom Vardya, nakon odlične kontre u 27. minuti, a asistent je bio Mahrez. Manchester je uspio izjednačiti u 40. minuti preko Mate kojem je asistirao Lingard, a gol kojim je Unitedu poveo prava je majstorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosuđen je prekršaj na nekih 20 metara od vrata Schmeichela, a izveo ga je Mata - i to kako! Školski je prebacio živi zid i zabio pod prečku nemoćnog danskog vratara. Igrač Leicestera Amartey u samo četiri minute zaradio je dva žuta kartona te je u 73. minuti morao napustiti igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba istaknuti i kako su igrači Manchestera mogli osigurati pobjedu, ali Lingard je pogodio vratnicu nakon što je zaobišao vratara i imao prazan gol, a sličnu je priliku uprskao i Rashford vrlo lošim driblingom.

Pravi šok momčadi Josea Mourinha priredio je Maguire koji je odlično ispratio jedan centaršut u dolsovno posljednjim trenucima utakmice i zabio za konačnih 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/c07yg

Tottenham uvjeljiv

Tottenham Hotspur je kao gost svladao Burnley sa 3-0 (1-0). Sva tri gola postigao je engleski reprezentativni napadač Harry Kane (7-11m, 69, 79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Tottenham je stigao na peto mjesto sa 34 boda, koliko ima i šesti Arsenal, dok bod više ima četvrti Liverpool. Burnley je sada sedmi sa 32 boda.

Na vrhu je Manchester City, koji je ranije u subotu ostvario 17. uzastopnu prvenstvenu pobjedu svladavši Bournemouth sa 4-0, sa 55 bodova, slijedi Manchester United sa 41 bodom i utakmicom manje te Chelsea sa 39 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo