Liga prvaka / Manchester City minimalno slavio u ludoj utakmici na Etihadu u kojoj smo vidjeli sedam golova

Image
Foto: profimedia

evjerojatnu su prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka odigrali nogometaši Manchester Cityja i madridskog Reala na Etihadu. City je pobijedio 4-3 (2-1).

26.4.2022.
20:49
profimedia
VOYO logo

Od samog početka, od prvog gola u drugoj minuti, Manchester City je bio u stalnoj prednosti. Vodio je 2-0, 3-1 i 4-2, ali su se Madriđani stalno vraćali i spuštali zaostatak na jedan gol što garantira novu sjajnu utakmicu u uzvratu. Taj se dvoboj igra iduće srijede.

Utakmica je počela savršeno za Manchester City jer od druge minute domaćin je vodio. Mahrez se prošetao kraj nekoliko igrača Reala te je savršeno ubacio loptu pred suparnička vrata. Tamo je kraj Carvajala glavom loptu lijepo zahvatio De Bruyne i pogodio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo nakon toga, u 11. minuti, već je bilo 2-0. Foden i De Bruyne su kombinirali, a ubačenu loptu je primio Gabriel Jesus koji je izvrtio Alabu i zabio za 2-0.

Image
Foto: profimedia

Primljeni golovi su vidno uzdrmali Madriđane, a Manchester City je imao potpuno prevlast u posjedu lopte. Ipak, vremenom se Real počeo izvlačiti iz domaćih ralja i prijetiti. No, ostavljalo je to još više prostora domaćinu pa su tako do 30. minute nove dvije sjajne šanse imali igrači Cityja. Udarci Mahreza i Fodena prolazili su vrlo blizu Realovog okvira vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, očigledno je bilo kako Real sve bolje stoji na terenu i iz prve prave opasnosti gosti su smanjili, a tada, u 33. minuti, opet je Karim Benzema dokazao koliko mu malo treba za pogodak. Mendy je ubacio, a Benzema je iz poluvoleja zahvatio loptu i smjestio je uz vratnicu. Bio je to njegov trinaesti pogodak ove sezone u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ludom ritmu je završeno prvo poluvrijeme, s brojnim šansama na obje strane, a još je bombastičnije bilo u drugom poluvremenu. Odmah na startu Mahrez je, u situaciji jedan na jedan malo iskosa, pogodio vratnicu, a nakon odbijene lopte Foden nije uspio zabiti za 3-1.

No, bio je Foden smiren u 53. minuti kada je izazvao novu erupciju na stadionu, ali samo dvije minute kasnije spustio je Real opet minus na jedan pogodak. Cityjevu visoko postavljenu obranu probio je Vinicius Junior koji se sjurio sve do suparničkih vrata i smanjio na 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smirila se potom igra, ali sve je to bio samo smiraj za novi završni udar na obje strane. Opet je prvi nasrnuo Manchester City, a u 74. minuti je, nakon puštene prednosti, Bernardo Silva plasirao loptu za 4-2. Novu je šansu potom propustio Mahrez, a u 82. minuti dogodilo se novo smanjenje.

Nesretno je lopta u domaćem šesnaestercu pogodila Laporta u ruku, a Benzema je, kako bi se upotpunila ova sjajna utakmica, 'panenkom' s bijele točke pogodio za smanjenje na 3-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: profimedia

 Luka Modrić za Real je igrao do 79. minute kada je zamijenjen.

U srijedu, također od 21 sat, prvu polufinalnu utakmicu na Anfieldu igraju Liverpool i Villarreal, dok će Madriđani i Manchester City uzvrat na Santiago Bernabeu odigrati iduće srijede (4. svibnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Manchester City - Real Madrid 4:3

21:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Etihad

90' Kraj lude utakmice na Etihadu, vidjeli smo čak sedam golova u prvoj polufinalnoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' GOOOOOOL, BENZEMA IZ PENALA, Kakva luda utakmica na Etihadu. Laporte je dirao rukom, a Benzema smanjio na 4:3

75' Sjajno je Silva uzeo loptu pored Camavinge i sjajno s ruba šesnaesterca gađa u bliži kut Courtoisa i povečava prednost na 4:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Nije dugo trajala prednsot od dva razlike za City. Vinicius je an sredini terena kroz noge gurnuo Fernandinhu, pretrčao pola terena i sjajno zabio za ekspresno smanjenje prednosti Cityja na 3:2

53' Sjajno je Fernandinho asistirao za Fodena koji zabija za 3:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Centimetri su sad dijelili City od trećeg gola. Mahrez je bio u sprintu od centra igrališta, pucao je lijevom nogom i uzdrmao okvir gola. Lopta je potom došla do Fodena koji pogađa blok.

46' Promjena kod Reala. David Alaba je izašao, a u igri je Nacho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Etihadu.

45' Poluvrijeme na Etihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Promjena kod Cityja, očito Stones nije dobro zaliječio ozljedu i mora van terena, mijenja ga Fernandinho.

34' GOOOOOOL, Modrić je oduzeo jednu loptu na sredini terena, Mendy je sjajno ubacio, Benzema je bio na pravom mjestu i zabio za 2:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' Kakva akcija Manchester Cityja. Sjajno su odigrali Silva i De Bruyne koji šalje loptu za Fodena koji promašuje situaciju jedan na jedan.

26' Velika prilika za Mahreza. Išao je sam prema vrataru, na drugoj vratnici je imao Fodena, no odlučio se pucati i promašio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' Malo toga pokazao je Real Madrid zasad. Dominacija domaćina na Etihadu i na terenu i na semaforu.

15' Nova velika prilika za domaćina! Foden je lijepo utrčao i poslao loptu u sredinu, a u posljednji tren Alaba čisti opasnost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' GOOOOOOOOOOL, 2:0 VODI CITY. Jesus se sjajno snašao šesnaestercu Reala i zabio pored nemoćnog Courtoisa

7' Real je uzeo loptu u svoj posjed i smiruje igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' GOOOOOOOOL,Kevin De Bruyne je sjajno utrčao na asistenciju Mahreza i zabio. City vodi 1:0.

1' Počela je utakmica na Etihadu.

SASTAVI: 

MANCHESTER CITY: Ederson; Stones, Dias, Laporte, Zinčenko; De Bruyne, Rodri, Silva; Mahrez, Jesus, Foden.

REAL MADRID: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Fede Valverde, Kroos, Modrić; Rodrygo, Vinicius, Benzema.

Od 21 sat na Etihadu se susreću Manchester City i Real Madrid. Dvije ponajbolje momčadi na svijetu u ovom trenutku sudioncii su prve polufinalne utakmice ovogodišnje Lige prvaka.

Real Madrid se u polufinale plasirao nakon dramatičnog dvomeča s Chelseajem, dok je City slomio čvrsti Atletico Madrid. Real cijele sezone igra na pogon sjajnog Luke Modrića i najbolje napadača na svijetu Karima Benzeme. Pep Guardiola s druge strane u svojim rukama ima pravu supermomčad, a trofej Lige prvaka je glavni cilj za City ove sezone.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo