Mamić 'smaknuo' Čačića! U Dinamo se vratilo poznato lice!

Ono što je dugo 'visjelo' u zraku dogodilo se nakon Dinamovog poraza od Ćirinog Zagreba. Ante Čačić više nije trener hrvatskog prvaka, a u Maksimir se na svoj 43.

26.11.2012.
20:53
VOYO logo

Još donedavno Zdravko Mamić se kleo u Antu Čačića te mu dao novi ugovor, no poraz 1:0 od Ćirinog Zagreba očito je bila kap koja je prelila čašu.

U Dinamu su povjerenje odlučili dati čovjeku kojeg je Čačić i naslijedio - Kruni Jurčiću!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon trećeg prvenstvenog, četvrtog u domaćim natjecanjima te ukupno devetog poraza ove polusezone Izvršni odbor GNK Dinamo odlučio je razriješiti dužnosti glavnog trenera Antu Čačića. Gospodin Čačić došao je na klupu najtrofejnijeg hrvatskog kluba u prosincu prošle godine, s Dinamom osvojio duplu krunu te se u aktualnoj sezoni plasirao u skupine Lige prvaka. Dinamo je ove sezone odigrao 30 natjecateljskih utakmica, upisao 18 pobjeda, 3 remija i 9 poraza. GNK Dinamo želi se zahvaliti gospodinu Čačiću na svemu dobrome što je napravio za naš klub te mu želi puno sreće u nastavku karijere te na privatnom planu", stoji na Dinamovoj internetskoj stranici pa se dodaje:

"Na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora održanoj 26.11. odlučeno je kako će novi trener Dinama biti gospodin Krunoslav Jurčić! Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su donijeli odluku da se na klupu našeg kluba vrati bivši igrač i trener Modrih koji je već klubu donio puno uspjeha i radosti. Podsjetimo, ovo je gospodinu Jurčiću treći mandat na klupi Dinama. Naime, prvi puta je na klupu Dinama došao u sezoni 2008./2009. te osvojio dvostruku krunu, a u sezoni kasnije prvenstvo da bi se potom vratio na klupu u svibnju 2011. godine i s Dinamom, nakon 12 godina stanke, ušao u skupine Lige prvaka. Izvršni odbor istaknuo je puno povjerenje u našeg novog/starog trenera te mu zaželio puno uspjeha u polusezoni koja se bliži kraju te nastavku sezone na proljeće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruno Jurčić će prvu konferenciju za medije kao novi/stari trener održati u utorak u podne.

Sada već bivši trener Čačić još u ponedjeljak ujutro je izjavljivao kako nije smijenjen te kako normalno radi, no devet poraza u dosadašnjem dijelu sezone, od kojih pet u Ligi prvaka, ispadanje iz Kupa od Zadra bili su previše, a zapravo samo dio onoga što je ostavio klubu. Odavno je biilo čudno otkud Mamiću toliko tolerancije s obzirom su treneri u Maksimiru padali i zbog mnogo manjih grijeha, i iako je Čačić po povratku iz Pariza 'trubio' kako se momčad diže, poraz od Ćirinog Zagreba u nedjelju bio je konačni okidač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić mu je, naravno, davao javnu podršku, no nema sumnje kako su njegovi potezi izbacivanja Leke i Tonela iz momčadi, filofozija 'uvijek novih prvih 11' te nimalo samokritičnosti nakon poraza, smetali gazdi Dinama. Našao je stoga rješenje iz kategorije 'uvijek vjerni' koji ima izvući sve pobjede u domaćoj ligi do kraja sezone i ako je ikako moguće umanjiti sramotu u Ligi prvaka barem jednim bodom ili jednim golom.

Kao trener Dinama Ante Čačić je u posljednjih 11 mjeseci vodio momčad na 62 utakmice te upisao 37 pobjeda, 13 remija i 12 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo