MAMIĆ PRONAŠAO RAZLOGE BOLNOG PORAZA: / 'Nisu nas ničim iznenadili. Nismo očekivali da ćemo u 2. minuti primiti gol'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prvi put u svojoj povijesti u Europi su ispali od nekog mađarskog kluba

16.9.2020.
21:35
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama ove sezone neće igrati u Ligi prvaka nakon što su u trećem pretkolu izgubili u Budimpešti od mađarskog prvaka Ferencvaroša s 1-2. Svoj europski put "Modri" će nastaviti u završnom kolu kvalifikacija Europske lige.

Image
FERENCVAROS - DINAMO 2:1: /

Prvak Hrvatske dominirao, ali i zbog velikih pogrešaka ispao iz LP-a; Igrat će playoff EL

Image
FERENCVAROS - DINAMO 2:1: /

Prvak Hrvatske dominirao, ali i zbog velikih pogrešaka ispao iz LP-a; Igrat će playoff EL

Premda je bio dojam kako je Dinamo kvalitetnija momčad, dalje idu Mađari koji su iskoristili sve 'poklone' suparničke obrane. Domaćin je poveo već u 80. sekundi utakmice golom Gerga Lovrencsicsa, no u Dinamo je izjednačio u 23. minuti nakon autogola bivšeg igrača Lokomotive Myrta Uzunija. Ferencvaroš je stigao do nove prednosti u 65. minuti golom Uzunija koji se tako iskupio za autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim im puno sreće u play-offu. Iskoristili su svoje prilike, a mi svoje, nažalost, nismo i zasluženo su pobijedili. Nakon primljenoga gola na otvaranju utakmice relativno brzo smo se oporavili, uhvatili konce igre i izjednačili. Nakon toga smo pogotka malo izgubili nit igre, nismo bili pravi... U drugom smo poluvremenu kontrolirali igru, dominirali, stvarali opasne situacije pred golom Ferencvarosa. Sve šanse bile su vrlo dobre, ali nismo ih iskoristili. I u najavi smo rekli što je bio naš cilj, ali nažalost, danas nismo uspjeli. Trebamo se vratiti u realnost, uhvatiti formu za play-off Europa lige. Pred nama su nove utakmice, sutra je novi dan, u sportu je to tako, ne živi se od onoga što je prošlo nego od onoga što je ispred tebe. Moramo sad tražiti svoju priliku u play- offu Europa lige i tu napraviti dobar rezultat i ispraviti ono što smo danas propustili”, rekao je trener ZoranMamić nakon utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li momčad Ferencvarosa iznenadila Dinamo, trener Mamić kratko je uzvratio:

"Ferencvaros je igrao na način na koji smo očekivali, nisu nas iznenadili. Naravno da u pripremi i planu utakmice nismo očekivali da ćemo tako rano primiti gol. Ali, znali smo koje su njihove jake strane, a oni su to danas i demonstrirali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo