Hrvatski reprezentativac Luka Modrić nalazi se na odmoru u Hrvatskoj. Iskoristio je tu priliku te je s ocem Stipom posjetio obiteljsku kuću, koja je spaljena za vrijeme Domovinskog rata.

Modrić je, inače, rođen u Zadru, a prve godine života proveo je u dalmatinskom zaselku Modrići, kraj Zatona Obrovačkog odakle je podrijetlom i njegova obitelj.

Ime je dobio po djedu Luki, koji je tamo ubijen u ratu 18. prosinca 1991.

"Bio sam jako vezan za svog djeda. Bili su to jako teški trenuci za mene kada je djed ubijen. Bio sam malen i još nisam razumio puno stvari. Nisam razumio zašto se to sve događa. Otišli smo ga tražiti, ali nismo znali da se nikada neće vratiti. Nadam se da je odozgo vidio sve što smo napravili", rekao je Modrić kraj prošle godine u intervjuu za Radio COPE.

Teško djetinjstvo

Nakon toga završili su kao prognanici u Zadru, a tamo je živio u maloj hotelskoj sobi od 20 kvadratnih metara.

"Živjeli smo u hotelskoj sobi od 20 metara kvadratnih. Bilo nas je četvero. Imao sam šest godina i bio sam s roditeljima i mlađom sestrom. Nemam loše uspomene na te trenutke. Ispred hotela je bio trg na kojemu smo igrali nogomet. Bombe su često padale, vjerujem i 100 metara od nas. Morali smo trčati u sklonište prije no što bismo se vratili igrati. Nisam plakao, ali sam znao da se nešto loše događa. Bio sam prestrašen jer uvijek očekujete najgore, ali onda se vratite igri", zaključio je Modrić.