Spiskali su 500 milijuna uzalud: Znate li koji je najgori engleski klub?

Tajkuni i šeici uvelike su promijenili nogometnu kartu Europe, a mnogi od njih su sumanuto trošili novac na razna pojačanja koja se nisu nikad isplatila.

11.11.2014.
9:42
VOYO logo

Iako od odlaska Sir Alexa Fergusona izgledaju kriminalno, najbolje u tim vodama pliva Manchester United. Od 2003. godine do danas, na Old Trafford je stiglo 18 trofeja. Tijekom tog perioda su spiskali 588 milijuna funti na pojačanja, odnosno 33 milijuna po trofeju.

Nakon Uniteda, omjer uloženog i dobivenog najviše se isplatilo Arsenalu. Arsene Wenger je spiskao 348 milijuna funti, ali i osvojio samo šest trofeja. Posljednji naslov prvaka je stigao 2003/2004, uz to i tri FA Kupa i dva Community Shielda. Kad se zbroji, to je 59 milijuna po trofeju, ali navijači Arsenala bi se sigurno rado mijenjali s gradskim rivalom - Chelseajom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roman Abramovič u svoju je omiljenu igračku utukao najviše, čak 874 milijuna funti, a zauzvrat je dobio 13 trofeja. Triput su bili prvaci, četiri puta slavili osvajanje Kupa. Chelsea je osvajao Liga kup i Community Shield, ali što je još bitnije - Ligu prvaka i Europsku ligu. Spiskali su gotovo 10 milijardi kuna, ali im se isplatilo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool i njegovi američki vlasnici su imali veliki promet, ali i malo koristi. Šest trofeja, za 604 milijuna funti. Zadnje prvenstvo na Anfield je stiglo još prije 24 godine, osvajali su samo domaće Kupove, ali i Ligu prvaka 2005. godine. Da nije bilo čudesnog preokreta u Istanbulu protiv Milana, mogli bi pričati o 25 godina užasa za navijače slavnog kluba. Njihov prosjek je 101 milijun po trofeju.

Manchester City bi mogao uskoro preskočiti i Chelsea po trošenju. Od 2003. do danas spiskali su 724 milijuna, ali treba uzeti u obzir da su šeici klub preuzeli tek u jesen 2008. godine i tek je tada krenulo ludo trošenje. Stigla su im i pet trofeja, što znači da su potrošili 145 milijuna po 'kanti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I najgori klub jest - Tottenham. Na prvu zvuči nevjerojatno, ali Spursi su na pojačanja potrošili 472 milijuna funti, da bi osvojili samo jedan 'pišljivi' Liga Kup. Doduše, Spursi su i dobro zaradili prodajom igrača poput Modrića, Berbatova i Balea, ali uzalud im zarada i trošenje kad nisu osvojili - ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo