LOVREN POSLAO PORUKU IZBORNIKU: / Ovo je pet najvažnijih stvari koje trebate znati o sinoćnjim utakmicama Europske lige

Image

Odigrane su uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige, među četiri su ušli Liverpool, Šahtar, Villarreal i Sevilla, a mi smo za vas izdvojili pet najvažnijih trenutaka uzbudljive večeri.

15.4.2016.
7:15
VOYO logo

Naravno, hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, bio je u glavnoj ulozi.

1. Lovren spasitelj Liverpoola

Dejan Lovren zabio je večeras najvažniji gol otkako je u Liverpoolu. Iz reprezentacije otpisani hrvatski stoper donio je u sudačkoj nadoknadi pobjedu Kloppovoj momčadi 4:3 i prolaz u polufinale Europske lige. Sjajno je Lovren glavom u mrežu zakucao Milnerov ubačaj s desne strane, a Liverpool pokazao da nikad ne odustaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubili su domaćini protiv bivše momčadi svog trenera 2:0 pa 3:1, ali onda zabili tri gola u nizu i izborili polufinale. A junak Anfielda je Dejan Lovren.

https://vid.me/pGva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Gol i asistencija rekordera Darija Srne

Šahtar se nakon pobjede u prvoj utakmici u gostima (2:1) lako obračunao s portugalskom Bragom i u Ukrajini. Darijo Srna postao je rekorder po broju nastupa za Šahtar, protiv Brage je odigrao 486. utakmicu i nadmašio Mihaila Sokolovskog.

Doveo je Srna Šahtar u vodstvo u 25. minuti pogotkom s bijele točke, nakon što je Matheus srušio Kovaljenka u 16-ercu. Kovaljenko je sudjelovao u akciji za drugi gol, kad je njegov ubačaj u vlastitu mrežu pospremio Ferreira u 43. minuti. U 50. minuti već je bilo 3:0, Srna je ovaj put bio asistent, a Kovaljenko strijelac. Raspoloženi igrači Šahtara zabili su i četvrti put, točnije svoj drugi autogol na utakmici postigao je nesretni Ferreiera. U 77. minuti u igru je ušao Eduardo da Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Večer autogolova

Branič Brage Ferreira bio je apsolutni antijunak večeri s dva pogotka u vlastitoj mreži. Portugalska momčad nakon prve utakmice i poraza na domaćem terenu nije baš imala previše izgleda u Lvivu, ali Ferreira nije baš trebao toliko "pomagati" Šahtaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autogol je postignut i u Pragu, gdje je Sparta dočekala Villarreal. "Žuta podmornica" zabila je četiri gola nakon 50 minuta itre, a pritom im je autogolom pomogao Lafata. Domaćin je do kraja dvoboja uspio tek ublažiti poraz, zabili su Dockal (65.) i Krejci (71.).

https://vid.me/Z6a0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Odluka s bijele točke u Sevilli

Nogometaši Seville dominiraju Europskom ligom posljednjih sezona, osvojili su dva zadnja naslova, ali za ovo polufinale, branitelji naslova trebali su proći jedanaesterce. Pobjeda u gostima u Bilbau 2:1 nije im bila dovoljna, Athletic je uzvratio istim rezultatom na Sanchez Pizjuanu.

Gosti su do obećavajućeg vodstva stigli u 57. minuti. vodstva su ipak u 57. minuti stigli gosti kada Aduriz snažnim udarcem probio Soriju. Ipak, samo dvije minute kasnije Gameiro je ekspresno donio izjednačenje domaćinu. Isti igrač zabio je odlučujući jedanaesterac u zadnjoj, petoj seriji. Jedini koji je promašio kod gostiju bio je Beñat Etxebarria, inače bivši igrač Betisa, što je još više razveselilo navijače Seville. U trećoj seriji, pucao je ravno u vratara domaćeg sastava Soriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Hoće li se Čačić predomisliti?

Svu ironiju sudbine osjetio je u čevrtak navečer hrvatski izbornik Ante Čačić, koji je svega dva dana nakon što se odrekao ponajboljeg hrvatskog stopera Dejana Lovrena za EURO, doživio da isti igrač zabije odlučujući pogodak u četvrtfinalu Europske lige i veliko slavlje Liverpoola.

Je li pritom pomislio "da ga barem nisam otpisivao iz reprezentacije"... Izostanak Lovrena, koji je svojom izjavom dan uoči Čačićevog posjeta u Liverpoolu grubo narušio izbornikog autoritet, veliki je hendikep za Vatrene. Udar na ionakon naručeni autoritet...

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Čačić u narednim danima odaslati pomirljive tonove prema Lovrenu, ili je ta priča, barem za ovo natjecanje, gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo